Πάσχα: Το ωράριο λειτουργίας για καταστήματα, σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο

Δείτε πως θα λειτουργήσουν

Πάσχα: Το ωράριο λειτουργίας για καταστήματα, σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο

Με ειδικό, εορταστικό ωράριο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στην κορύφωση της Μεγάλης Εβδομάδας και λίγες ώρες πριν την έλευση του φετινού Πάσχα.

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου, τα σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν πιο αργά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα κλείσουν νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα σούπερ μάρκετ των αλυσίδων ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτη και MyMarket θα ανοίξουν σήμερα στη 1 το μεσημέρι (13:00) και θα κλείσουν στις 20:00.

Μεγάλη Εβδομάδα: Τα ωράρια των σούπερ μάρκετ [πίνακες]

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος τη Μεγάλη Εβδομάδα:

Το εορταστικό ωράριο των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης:

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ My Market για τις ημέρες του Πάσχα:

Να σημειωθεί ότι, άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ (π.χ. Μασούτης) θα κλείσουν στις 19:00 σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή (22/4).

Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ το Μεγάλο Σάββατο 23/4/22
Το Μεγάλο Σάββατο, 23 Απριλίου, τα σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν είτε στις 18:00 (ΑΒ Βασιλόπουλος), είτε στις 19:00 (Σκλαβενίτης και MyMarket). Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά.

Σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές καλούνται να επιβεβαιώνουν το ωράριο λειτουργίας του Πάσχα απευθυνόμενοι στο σούπερ μάρκετ της επιλογής τους.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Τη Μεγάλη Παρασκευή (22/4) τα μαγαζιά προτείνεται να λειτουργήσουν από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο (23/4) από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Το ίδιο ωράριο προτείνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με μια μικρή διαφορά σε ό,τι αφορά στο ωράριο του Μεγάλου Σαββάτου που προτείνεται να είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Για τα μεγάλα καταστήματα, τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ανακοίνωσε ότι για τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι, την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου και τη Δευτέρα του Πάσχα 25 του μήνα τα καταστήματα δεν λειτουργούν.

Το ωράριο λειτουργίας των κρεοπωλείων τη Μεγάλη Παρασκευή 22/4/22

Από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 7:30 το βράδυ επιτρέπεται η λειτουργία των κρεοπωλείων τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλιου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ανακοίνωσή της ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού, σήμερα η λειτουργία των κρεοπωλείων επιτρέπεται από τις 7:30 έως τις 19:30.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.