ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πετρέλαιο κίνησης: Το σενάριο για επαναφορά της επιδότησης – Πότε θα ανακοινωθεί το μέτρο

Το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να περιορίσει και τη μετακύλιση του κόστους στις τιμές των προϊόντων

Πετρέλαιο κίνησης: Το σενάριο για επαναφορά της επιδότησης – Πότε θα ανακοινωθεί το μέτρο

Ένα έξτρα πακέτο παρεμβάσεων άνω των 400 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των νοικοκυρών λόγω της αύξησης στις τιμές των υγρών καυσίμων εξετάζει η κυβέρνηση.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το πετρέλαιο κίνησης με το υπουργείο Οικονομικών να είναι έτοιμο να επαναφέρει την επιδότηση στην τιμή πώλησής του η οποία εκτοξεύτηκε από την 1η Οκτωβρίου και έχει υπερβεί την τιμή πώλησης της απλής αμόλυβδης βενζίνης.\

Τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης δείχνουν ότι σε μέσα επίπεδα πανελλαδικά η τιμή στο diesel έχει ανέβει στα 2,121 ευρώ το λίτρο, ενώ η βενζίνη βρίσκεται στα 2,034 ευρώ.

Πέρα από το αυξημένο κόστος για τις μετακινησεις των πολιτών, το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να περιορίσει και τη μετακύλιση του κόστους στις τιμές των προϊόντων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση της περασμένης Παρασκευής στη Βουλή είχε αφήσει «παράθυρο» για παρέμβαση στο πετρέλαιο κίνησης λόγω του ράλι ανόδου της τιμής του με αποτέλεσμα σήμερα το πετρέλαιο κίνησης να είναι πιο ακριβό από τη βενζίνη. Μάλιστα αυτό το φαινόμενο έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και στο κόστος των προϊόντων.

Για την έξαρση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι φαινόμενο που δεν παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη ως απότοκο των διεθνών εξελίξεων και σημείωσε: «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αντιδρά σπασμωδικά. Παρατηρεί τα φαινόμενα, δεν τα προσπερνά. Τα μελετά και στο σωστό χρόνο, έχοντας αξιολογήσει τον δημοσιονομικό χώρο που υπάρχει, κάνει παρεμβάσεις με στόχο να έχουν τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα».

Πιστεύετε ότι η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό πρόκειται περί:

  • Επαναλαμβανόμενου βιασμού από τους πελάτες του μαστροπού Η.Μίχου; (7%, 884 Votes)
  • Δράσεις εγκληματικής οργάνωσης εκπόρνευσης ανηλίκου; (17%, 2.220 Votes)
  • Και των δύο (73%, 9.352 Votes)
  • Κανένα από τα δύο (2%, 280 Votes)

Σύνολο ψήφων: 12.736

Loading ... Loading ...

Η απάντηση αυτή από πλευράς κυβέρνησης προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης με τον τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Αλέξη Χαρίτση να κάνει λόγο για κυβερνητικό αλαλούμ ερμηνεύοντας τη δήλωση του Γιάννη Οικονόμου ως «απόρριψη» του ενδεχομένου επιδότησης του diesel κίνησης και μάλιστα υποστήριξε ότι ο κ. Οικονόμου «άδειασε» τον πρωθυπουργό.

«Δεν φτάνει που απορρίπτει τα απολύτως αναγκαία μέτρα μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, με τις παλινωδίες και την εμμονή στην επικοινωνιακή διαχείριση, η κυβέρνηση δημιουργεί τεράστια σύγχυση και οδηγεί σε πρωτοφανή απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις», σχολίσε ο Αλ. Χαρίτσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πιθανότερη ημερομηνία ενεργοποίησης του μέτρου είναι η 1η Νοεμβρίου χωρίς να αποκλείεται η παρέμβαση να έρθει νωρίτερα ανάλογα με τις εξελίξεις στο μέτωπο των διεθνών τιμών και τα δημοσιονομικά περιθώρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.