ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πληρώνουν λογαριασμούς των 2€ με πιστωτική κάρτα – «Αντίο» μετρητά

Οι εικονικές κάρτες αυξήθηκαν κατά 7% στις 107 χιλ. κάρτες

Πληρώνουν λογαριασμούς των 2€ με πιστωτική κάρτα – «Αντίο» μετρητά

Οι συναλλαγές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Παράλληλα το ίδιο ισχύει και για το ψηφιακό χρήμα (εφαρμογές σε κινητά π.χ) ακόμη και για μικρο-αγορές κάτω των δύο ευρώ.

Από τα μεγάλα σουπέρ μάρκετ μέχρι τα περίπτερα, τα POS χρησιμοποιούνται ολοένα και πιο συχνά, πολύ συχνά από χρήστες έξυπνων τηλεφώνων ή ρολογιών. «Ο αριθμός των καταναλωτών που πληρώνει τον καφέ του με χρεωστική κάρτα είναι πλέον μεγαλύτερος από εκείνους που πληρώνουν με μετρητά», αναφέρει χαρακτηριστικά ιδιοκτήτης καφέ στο κέντρο της Αθήνας.

Την αλλαγή της εικόνας καταγράφουν και τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο συνολικός αριθμός των ενεργών καρτών πληρωμών σε κυκλοφορία στο τέλος του 2021 ήταν σε 19,7 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 6% σε σχέση με το 2020.

Στις επιμέρους κατηγορίες καρτών, ο αριθμός των χρεωστικών καρτών αυξήθηκε κατά 7% και ανήλθε σε 16,8 εκατ. κάρτες. Αξιοσημείωτη αύξηση καταγράφηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά στην έκδοση προπληρωμένων καρτών, οι οποίες ανήλθαν σε 1,9 εκατ., αυξημένες κατά 13%.

Ο αριθμός των πιστωτικών καρτών επίσης παρουσίασε αύξηση κατά 2% και ανήλθε σε 2,9 εκατ. κάρτες. Οι εικονικές κάρτες αυξήθηκαν κατά 7% στις 107 χιλ. κάρτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κύριος λόγος για την αύξηση προπληρωμένων και εικονικών καρτών, φαίνεται πως είναι η προτίμηση για συναλλαγές μέσω διαδικτύου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.