Πρόεδρος Πρατηριούχων: «Τα Χριστούγεννα η βενζίνη θα είναι 20% φθηνότερη από ό,τι το καλοκαίρι»

«Οι πολίτες να προβληματίζονται με τα πρατήρια που έχουν τιμές καυσίμων αρκετά χαμηλότερες από τον μέσο όρο»

Πρόεδρος Πρατηριούχων: «Τα Χριστούγεννα η βενζίνη θα είναι 20% φθηνότερη από ό,τι το καλοκαίρι»

Στα 1,131 ευρώ το λίτρο κυμαίνεται σήμερα στην Αθήνα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει το 1,1 εκατ. σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυβέρνησης είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου.

«Το τελευταίο διάστημα οι τιμές των υγρών καυσίμων παρουσιάζουν πτώση σχεδόν κατά 2 λεπτά καθημερινά», είπε. Η τιμή της αμόλυβδης και του πετρελαίου κίνησης από τα δύο ευρώ έχει πέσει γύρω στο 1,90 ευρώ το λίτρο.

«Η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά είναι 1,94 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Αθήνα είναι στα 1,872 ευρώ το λίτρο. Τα πετρέλαιο θέρμανσης από το 1,42 ευρώ το λίτρο που είχε ξεκινήσει σήμερα η μέση τιμή του πανελλαδικά είναι γύρω στο 1,17 ευρώ το λίτρο, είπε και υπενθύμισε ότι οι επιδοτήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 31/12.

Όμως έχει ανοίξει η συζήτηση για την επέκταση του μέτρου της επιδότησης καυσίμων και τους πρώτους μήνες του 2023. Από την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε να καταγραφούν και στις αντλίες και οι μειώσεις των τελευταίων ημερών», είπε.

«Εμείς σαν κλάδος πιέζουμε για φθηνά υγρά καύσιμα γιατί αυτό που πλήττει τον κλάδο μας είναι οι μικρές ποσότητες που αγοράζει ο πελάτης.

Από το φθινόπωρο η Ελλάδα είναι μέσα στις 3 – 4 χώρες στην Ευρώπη με τις υψηλότερες τιμές στην αμόλυβδη. Αυτό οφείλεται στον υψηλό Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και στο ΦΠΑ που στην Ελλάδα παραμένει στο 24%», είπε.

Την περίοδο των Χριστουγέννων τα καύσιμα που α πληρώσει κάποιος για την εκδρομή του θα είναι τουλάχιστον 20% φθηνότερα από ότι το καλοκαίρι, εκτίμησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πολίτες να προβληματίζονται και να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό και σύνεση τα πρατήρια που έχουν τιμές καυσίμων αρκετά χαμηλότερες από τον μέσο όρο, συνέστησε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.