ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρόγραμμα «Σπίτι Μου»: 716 αιτήσεις έχουν εγκριθεί

Το μέσο δάνειο ανέρχεται σε 106.307 ευρώ

Πρόγραμμα «Σπίτι Μου»: 716 αιτήσεις έχουν εγκριθεί

Σημαντική είναι η ανταπόκριση των νέων και των νέων ζευγαριών στο πρόγραμμα απόκτησης πρώτης κατοικίας μέσω χαμηλότοκων δανείων, κατά τις πρώτες εβδομάδες από την έναρξη υποβολής των αιτήσεων.

Σχετικά με την υλοποίηση του νέου στεγαστικού προγράμματος «Σπίτι μου», η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης ενημερώνει τα εξής:

Συγκεκριμένα, σε διάστημα σχεδόν ενός μήνα, από τις 3 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου, υποβλήθηκαν συνολικά 25.934 αιτήσεις εκ των οποίων έχουν ήδη αξιολογηθεί 5.800, δηλαδή πάνω από 1 στις 5 (22%).

Από τις 5.800 αξιολογημένες αιτήσεις, έχουν λάβει προέγκριση 3.585, δηλαδή σχεδόν 2 στις 3 (62%), ενώ οι υπόλοιπες έχουν απορριφθεί καθώς δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις του προγράμματος.

Από τις 3.585 προεγκρίσεις, 716 (20%) έχουν ήδη προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της έγκρισης του δανείου καθώς έχει ήδη βρεθεί ακίνητο και έχει ξεκινήσει ο νομικός και τεχνικός έλεγχος.

Με λίγα λόγια, μέσα σε περίπου ένα μήνα 716 νέοι και νέα ζευγάρια έχουν ήδη εγκεκριμένο δάνειο και έχουν βρει το ακίνητο που θα αγοράσουν.

Όσον αφορά στη γεωγραφική κατανομή των εγκεκριμένων δανείων, το 37% αφορά αγορά πρώτης κατοικίας στην Αττική, το 22% στην Κεντρική Μακεδονία, το 8% στη Θεσσαλία και το 6% στη Δυτική Ελλάδα.

Επίσης, το μέσο δάνειο ανέρχεται σε 106.307 ευρώ, με συνολικό δεσμευμένο ποσό τα 76.116.144 ευρώ για τα 716 δάνεια, ενώ το 64% αφορά σε ζευγάρια.

Το πρόγραμμα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του προγράμματος νέοι ή νέα ζευγάρια 25-39 ετών μπορούν να αποκτήσουν ιδιόκτητη κατοικία με μηνιαία δόση σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη που αντιστοιχεί στα στεγαστικά δάνεια της αγοράς, καθώς το 75% του κεφαλαίου χορηγείται από τη ΔΥΠΑ και είναι άτοκο ενώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους (και όσους αποκτήσουν αυτή την ιδιότητα) το δάνειο είναι άτοκο στο σύνολό του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.