
Σε είδος πολυτελείας τείνει να μετατραπεί το κρέας καθώς οι τιμές σε μοσχάρι, κοτόπουλο, αρνί, χοιρινό έχουν «εκτοξευθεί», με τους καταναλωτές να σκέφτονται πλέον και το… γραμμάριο.
Μάλιστα, ζοφερές είναι και οι εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς κρέατος, που βλέπουν νέες ανατιμήσεις εν όψει και των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ιδιαίτερα και λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Το κοτόπουλο κόστιζε 7 ευρώ τον Οκτώβριο και πλέον ανέρχεται στα 8,90 ευρώ.
Το μοσχάρι είναι ο «μαύρος πρωταθλητής» των ανατιμήσεων, καθώς τον Οκτώβριο κόστιζε 14 ευρώ και τον Δεκέμβριο έφτασε να αξίζει 20 ευρώ / κιλό.
Το αρνί πήρε αύξηση 3 ευρώ μέσα σε δύο μήνες (από 13 ευρώ τον Οκτώβριο, 16 ευρώ τον Δεκέμβριο) και η τιμή του χοιρινού ανέβηκε κατά 2 ευρώ (από 7 ευρώ τον Οκτώβριο, 9 ευρώ τον Δεκέμβριο).
Σύμφωνα με τον εθνικό δείκτη τιμών καταναλωτή της ΕΛΣΤΑΤ, οι τιμές στα κρέατα αυξήθηκαν κατά 13%.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.