ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σήμερα καταβάλλεται το επίδομα προσωπικής διαφοράς – Ποιοι θα λάβουν από 100 έως 200 ευρώ

Από το μεσημέρι στους λογαριασμούς 730.550 συνταξιούχων

Σήμερα καταβάλλεται το επίδομα προσωπικής διαφοράς – Ποιοι θα λάβουν από 100 έως 200 ευρώ

Σήμερα (20/12) κατά τις πρωινές ώρες, αναμένεται να εκδοθεί το ΦΕΚ για τη χορήγηση του επιδόματος προσωπικής διαφοράς σε εφαρμογή της διάταξης που περιλαμβάνεται στο μίνι ασφαλιστικό που ψηφίστηκε χθες Τρίτη.

Λόγω της καθυστέρησης στη διαδικασία, το επίδομα θα αρχίσει να πιστώνεται στους λογαριασμούς των συνταξιούχων – σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ- από το μεσημέρι.

Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράξουν το επίδομα από τα ΑΤΜ σήμερα, ενώ από το γκισέ των τραπεζών θα μπορούν να εισπράξουν την οικονομική ενίσχυση από αύριο Πέμπτη.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος προσωπικής διαφοράς 100-200 ευρώ, που δε δικαιούνται την αύξηση 3% στις συντάξεις τους επειδή διατηρούν προσωπική διαφορά ανέρχονται σε 730.550, ενώ το συνολικό ποσό που θα διατεθεί είναι 102,8 εκατομμύρια ευρώ.

Προϋπόθεση για τη λήψη του επιδόματος είναι να έχουν προσωπική διαφορά από 10 ευρώ και πάνω και με ποσά συντάξεων έως 1.600 ευρώ.

Ειδικότερα οι δικαιούχοι θα λάβουν: pinakas

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, ελάχιστοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν έλαβαν τη Δευτέρα την οικονομική ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων ύψους 150 ευρώ καθώς δεν είχαν τις προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι οι συνταξιούχοι στους οποίους δεν πιστώθηκαν τα εν λόγω ποσά έχουν τη δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης για το λόγο απόρριψης -ως αποτέλεσμα του ελέγχου που έχει πραγματοποιηθεί-μέσω της ειδικής πλατφόρμας που έχει τεθεί σε λειτουργία στον διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στο μενού: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες->Συνταξιούχοι->Έλεγχος δικαιώματος έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης → Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ευάλωτων νοικοκυριών κατά τον Δεκέμβριο 2023 (Άρθρο 118 του Ν 5072/2023). (https://www.efka.gov.gr/elegxosdikaiomatos.php).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι χρήστες εισέρχονται στο σύστημα με χρήση κωδικών taxis και σε πραγματικό χρόνο μπορούν να δουν το ποσό της ενίσχυσης που έλαβαν ή σε περίπτωση που δεν έλαβαν τους λόγους απόρριψης, οπότε πρέπει να υπάρξει επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.