ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συνεχίζει να «σαρώνει» η ακρίβεια: Τα ελληνικά προϊόντα είναι πιο οικονομικά στο… εξωτερικό!

«Η Ισπανία είναι πάντοτε φθηνότερη από εμάς σε επίπεδο τιμών αλυσίδων σούπερ μάρκετ»

Συνεχίζει να «σαρώνει» η ακρίβεια: Τα ελληνικά προϊόντα είναι πιο οικονομικά στο… εξωτερικό!

Το εισόδημα των Ελλήνων καταναλωτών συνεχίζει να «ροκανίζει» η ακρίβεια, με πολλούς να τα φέρνουν δύσκολα πλέον «βόλτα», καθώς το ελαιόλαδο, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα κρεατικά είναι πιο ακριβά στη χώρα μας όπου και παράγονται παρά στο… εξωτερικό.

Μάλιστα, πιο φθηνό στις γειτονικές χώρες είναι το λάδι που εξάγουμε σε Ισπανία και Ιταλία με τον πρόεδρο των ελαιοπαραγωγών Μανώλη Γιαννούλη να δίνει την απάντηση:

«Η Ισπανία είναι πάντοτε φθηνότερη από εμάς σε επίπεδο τιμών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, για αυτό το λόγο προτιμούν να αγοράζουν χύμα ελληνικό ελαιόλαδο, το οποίο τυποποιούν και το οποίο βάζουν στα μίγματά τους για να βελτιώσουν την ποιότητά τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ελαιοπαραγωγός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στην Ελλάδα, οι τιμές στα γαλακτοκομικά είναι στο 38% πάνω από την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ το περασμένο έτος η χώρα μας ήταν η δεύτερη πιο ακριβή σε ό,τι αφορά την τιμή του ελαιολάδου, μετά τη Μάλτα, καθώς ήταν 23,7% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, αφήνοντας πίσω την Ιταλία, όπου σε μεγάλο βαθμό το ελαιόλαδο είναι ελληνικής προέλευσης.

Σοκάρουν οι αυξήσεις και τους κτηνοτρόφους με τις τιμές να διαφέρουν αρκετά από το χωράφι στο ράφι του σούπερ μάρκετ.

«Κάποιος ενδιάμεσος μέχρι το ράφι και μέχρι το ψυγείο είναι αυτός που κερδίζει παραπάνω από τι γίνεται στο εξωτερικό. Κάτι γίνεται λάθος» ανέφερε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Καβάλας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του OPEN πάντως, οι καταναλωτές έχουν ήδη ξεκινήσει τα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ωστόσο θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού φέτος θα είναι ακριβότερο κατά τουλάχιστον 15% σύμφωνα με τους κρεοπώλες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χαρακτηριστικά, η γαλοπούλα φέτος πωλείται από 13,90 ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν στα 12 ευρώ, το κατσίκι 16 ευρώ από 14 ευρώ πέρυσι και το χοιρινό στα 7,90 ευρώ από 6,90 ευρώ που ήταν πέρυσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.