ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τελικά τι συμφέρει; – Να αγοράζεις έτοιμο φαγητό ή να μαγειρεύεις;

Το μαγείρεμα είναι αρκετά κοστοβόρο για τους εργένηδες

Τελικά τι συμφέρει; – Να αγοράζεις έτοιμο φαγητό ή να μαγειρεύεις;

Η ακρίβεια έχει αλλάξει αρκετά τις συνήθειες των καταναλωτών, καθώς αρκετοί πλέον αναρωτιούνται αν τελικά αξίζει περισσότερο να αγοράζουν έτοιμο φαγητό από το να μαγειρεύουν. 

Σύμφωνα με το MEGA, το κόστος των υλικών για ένα ταψί μουσακά φτάνει τα 40-45 ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε την ταλαιπωρία, το ρεύμα και τα απορρυπαντικά που θα χρειαστούν στη συνέχεια.

«Νομίζω ότι είναι πιο φτηνό το έτοιμο, ειδικά αν είσαι εργένης. Είναι μια άμεση λύση και μπορείς να βρεις ποιοτικό φαγητό», λέει ένας καταναλωτής.

«Σίγουρα συμφέρει να δώσεις 4-5 ευρώ και να πάρεις έτοιμο» λέει ένας άλλος.

Άλλοι πάλι, το βλέπουν ως λύση ανάγκης και λένε ότι αν δουν κάτι καλό, θα το πάρουν.

Το θέμα βέβαια πάντα είναι πόσο κοστίζει στην τσέπη το έτοιμο, ενώ υπάρχει και μια τρίτη επιλογή πιο οικονομική, που είναι το έτοιμο συσκευασμένο που θέλει απλώς ζέσταμα το οποίο έρχεται γύρω στα 2,50-4 ευρώ η μερίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μια μερίδα μουσακά κοστίζει 5,50 ευρώ ενώ ένα ψημένο μπούτι κοτόπουλου γύρω στο 1,50 ευρώ, ενώ για ένα ταψί μουσακά στο σπίτι θα δώσουμε γύρω στα 40 ευρώ και για το κοτόπουλο κοντά στα 10 ευρώ.

Πρακτικά, με τα χρήματα που θα ξοδέψει κάποιος για να μαγειρέψει στο σπίτι αγοράζει 8 μερίδες, όσο χρειάζεται για να φάει μία οικογένεια μεσημέρι και βράδυ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο δε κοτόπουλο το κόστος μπορεί να βγαίνει και φτηνότερο από το να αγοράσει κανείς το κοτόπουλο και να το ψήσει στο σπίτι, αφού τα σούπερ μάρκετ που πουλάνε και φαγητό έχουν την ευκαιρία να ψήνουν ταυτόχρονα πάρα πολλές μερίδες, μειώνοντας το κόστος του ηλεκτρικού, κάτι που τα κοινά νοικοκυριά δεν έχουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.