ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θα ανοίξουν τελικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023;

Πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Θα ανοίξουν τελικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023;

Συνήθως η δεύτερη μέρα ενός νέου έτους τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ είναι κλειστά.

Μια αιτία είναι το εορταστικό ωράριο και μια δεύτερη η απογραφή. Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι μπερδεμένα.

Και αυτό γιατί κάποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ έχουν ανακοινώσει ότι θα ανοίξουν κανονικά και άλλα ή δεν έχουν ανακοινώσει ή έχουν γνωστοποιήσει ότι δεν θα λειτουργήσουν.

Και στη μέση οι καταναλωτές να μην γνωρίζουν αν τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου θα μπορούν να πάνε να ψωνίσουν ή όχι.

Το μπέρδεμα, πέρα από την αντιπαράθεση ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τους εμποροϋπαλλήλους αλλά και στις εμπορικές επιχειρήσεις, προκλήθηκε γιατί καμία από τις δυο Κυριακές των γιορτών δεν λειτούργησαν τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ.

Όταν Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά ήταν άλλες μέρες και τα καταστήματα ήταν ανοιχτά τις Κυριακές, οι εργοδότες επέλεγαν να τα κρατήσουν κλειστά στις 2 Ιανουαρίου για να ξεκουραστούν οι εργαζόμενοι. Παλιότερα, γινόταν η απογραφή.

Σε κάθε περίπτωση, με εξαίρεση όσους τελικά ανοίξουν -που φαίνεται προς το παρόν πως θα είναι μειοψηφία, τα καταστήματα θα επιστρέψουν στο κανονικό ωράριο λειτουργίας από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά το χειμερινό ωράριο τα καταστήματα είναι ανοικτά: Δευτέρα και Τετάρτη 9:00 – 15:00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00 και Σάββατο 9:00 – 15:00.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.