ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θεσσαλία: Μόνο το 10% των οχημάτων και των κατοικιών που καταστράφηκαν θα αποζημιωθούν! – «Δεν είχαν ιδιωτική ασφάλιση»

Το 80% των αποζημιώσεων αφορά μεγάλες επιχειρήσεις

Θεσσαλία: Μόνο το 10% των οχημάτων και των κατοικιών που καταστράφηκαν θα αποζημιωθούν! – «Δεν είχαν ιδιωτική ασφάλιση»

Δύσκολη θα είναι η επόμενη ημέρα για πολλούς κατοίκους της Θεσσαλίας, καθώς δεν αναμένεται να αποζημιωθούν για τα οχήματά τους, αλλά και τις κατοικίες τους, που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες! 

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για να αποζημιωθεί ένα όχημα, ιδιωτικό ή επαγγελματικό, θα πρέπει να έχει ιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη για φυσικές καταστροφές. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε όλη τη χώρα τα οχήματα που καλύπτονται για φυσικές καταστροφές φτάνουν το 20%, ωστόσο στις περιοχές της Θεσσαλίας το ποσοστό αυτό φτάνει το 10%.

«Κάθε όχημα για να μπορέσει να αποζημιωθεί θα πρέπει να υπάρχει το αντίστοιχο έγγραφο της Πυροσβεστικής που δηλώνει τι συνέβη. Ακόμα και αυτό που χάθηκε αποζημιώνεται», ανέφερε.

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι ανάλογη είναι η εικόνα και στις κατοικίες, όπου το ποσοστό των ασφαλισμένων δεν ξεπερνάει το 10%. «Ασφαλίζονται υποχρεωτικά όσα είναι (υποθηκευμένα) στην τράπεζα. Δεν έχουμε τόσα πολλά ασφαλιστήρια στον αγροτικό χώρο. Εκεί που είναι πολύ υψηλή ασφάλεια είναι στις επιχειρήσεις και ιδίως στις μεγάλες» τόνισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ζημιά που φαίνεται στον θεσσαλικό κάμπο εκ πρώτης όψεως ξεπερνάει τα 300 εκατομμύρια για τις ασφαλιστικές με τόσο λίγους ασφαλισμένους» ανέφερε, με το 80% των αποζημιώσεων να αφορούν τις μεγάλες επιχειρήσεις. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.