ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θεσσαλονίκη: Ξεσπούν εμποροϋπάλληλοι για το νέο ωράριο – «Δεν θα δεχθούμε απολύσεις και μείωση μισθών»

«Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για κάθε κρίση»

Θεσσαλονίκη: Ξεσπούν εμποροϋπάλληλοι για το νέο ωράριο – «Δεν θα δεχθούμε απολύσεις και μείωση μισθών»

Να μην πειράξουν τα δικαιώματα των χιλιάδων εργαζομένων τονίζουν οι εμποροϋπάλληλοι της Θεσσαλονίκης αναφερόμενοι στην πρόταση για τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr o πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μπελόπουλος επισήμανε ότι «δεν θα δεχτούμε μείωση ωραρίου εργασίας, μισθού, απολύσεις ή οποιαδήποτε άλλη βλαπτική μεταβολή στη σύμβαση εργασίας λόγω της ενεργειακής κρίσης που οδηγεί τους εργοδότες να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων. Δεν θα πειραχτεί ούτε ένα δικαίωμα των εργαζομένων που βιώνουν την ακρίβεια χωρίς κανέναν περιορισμό, καμία αλλαγή στη σύμβαση εργασίας τους».

Εμποροϋπάλληλοι Θεσσαλονίκης: «Δεν ζήτησαν τη γνώμη μας»

Όπως υποστηρίζει ο κ. Μπελόπουλος δεν ερωτήθηκαν οι εμποροϋπάλληλοι ποια είναι η γνώμη τους και η δική τους πρόταση καθώς, όταν γίνονται προτάσεις από έναν εμπορικό σύλλογο, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη όλους όσους αφορούν, όπως μεταξύ άλλων τους εργαζόμενους. «Για εμάς ήταν χρόνιο αίτημα το μειωμένο και σταθερό ωράριο εργασίας (όχι σπαστό) αλλά δεν εισακουστήκαμε και τώρα, έρχεται ο Εμπορικός Σύλλογος να κάνει την ίδια πρόταση λόγω της ακρίβειας στο ρεύμα. Αναμενόμενο είναι να ανησυχούν οι εργαζόμενοι για μειώσεις και απολύσεις ενόψει του χειμώνα», σημείωσε.

«Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για κάθε κρίση»

Να μην υποστούν τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης ζητούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι όπως συνέβη με την οικονομική και υγειονομική, με τους ίδιους να δηλώνουν ότι είναι συνεχώς το εύκολο θύμα για τους εργοδότες και την εκάστοτε κυβέρνηση ενώ ο μισθός τους είναι «παγωμένος» τα τελευταία 10-12 χρόνια και τα έξοδα των νοικοκυριών τους δυσβάσταχτα.

«Όταν ξέσπασε η κρίση, την πλήρωσαν οι εμποροϋπάλληλοι με απολύσεις, μειώσεις μισθών και με αλλαγές στις συμβάσεις τους. Μετά εμφανίστηκε η πανδημία με την αναστολή εργαζομένων και την πενιχρή κρατική στήριξη και τώρα η ακρίβεια με την ενεργειακή κρίση. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει πως θα επιβιώσουμε εν μέσω ακρίβειας, αν οι εργοδότες με το πρόσχημα της ενέργειας προχωρούν σε ενέργειες ενάντια των εργαζομένων. Αντί να συζητούν για κατάργηση ΦΠΑ στο ρεύμα των μικρών καταστημάτων, στοχεύουν σε άλλες προτάσεις. Ας δουν, λοιπόν, τον πραγματικό ένοχο αυτής της κατάστασης που δεν είναι άλλος από την εκάστοτε κυβέρνηση και να μην ξεσπάσουν στους εργαζόμενους, οι οποίοι μόνιμα βάζουν πλάτες σε όλους τους τομείς», πρόσθεσε ο κ. Μπελόπουλος.

Τι λέει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διαβεβαίωσε μέσω της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων ότι δεν θα κινδυνεύσουν θέσεις εργασίας. «Προτείναμε αυτή τη μείωση των έξι ωρών που δεν επηρεάζει τις θέσεις εργασίας. Αντιθέτως, βοηθάει τον εργαζόμενο να έχει λίγο παραπάνω χρόνο να ξεκουραστεί. Βοηθά και τα καταστήματα για την εξοικονόμηση ενέργειας», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του ΕΣΘ, Νίκος Ιωάννου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.