ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Την 1η Απριλίου η προκαταβολή για την επιστροφή του φετινού ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο – Μόνιμος μηχανισμός από το 2025

Στρεμματικά όρια ανάλογα με το τι καλλιεργεί ο κάθε αγρότης

Την 1η Απριλίου η προκαταβολή για την επιστροφή του φετινού ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο – Μόνιμος μηχανισμός από το 2025

Η προκαταβολή για την επιστροφή του φετινού Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο αναμένεται να δοθεί στους αγρότες την 1η Απριλίου.

Από την επόμενη χρονιά θα εφαρμοστεί ένας μόνιμος μηχανισμός επιστροφής του φόρου, που θα λαμβάνει υπόψιν τις πραγματικές ποσότητες πετρελαίου που χρησιμοποίησαν οι αγρότες.

Η ποσότητα του πετρελαίου θα επιδοτηθεί βάσει στρεμμάτων και είδους καλλιέργειας. Έχει βγει ήδη μέσα από την τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Υπάρχουν στρεμματικά όρια ανάλογα με το τι καλλιεργεί ο κάθε αγρότης. Εκεί λοιπόν καθορίζεται η ανώτατη ποσότητα και επιστρέφεται για φέτος ο Ειδικός Φόρος κατανάλωσης στο 50% αυτής της ποσότητας.

Η προκαταβολή θα δοθεί την 1η Απριλίου, είναι περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ και η εξόφληση γι’ αυτό το 50% θα γίνει προς τα τέλη της χρονιάς, γύρω στο Νοέμβριο.

Θα υπάρχει και πάλι καθορισμός ανώτατης ποσότητας αγροτικού πετρελαίου, ανάλογα με το τι καλλιεργεί ο κάθε αγρότης και τι στρέμματα έχει. Όμως θα επιστρέφεται το 100%.

Η δεύτερη μεγάλη διαφορά είναι ότι αυτό το 100% του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης θα επιστρέφεται αφού πρώτα υποβληθούν ηλεκτρονικά τα πραγματικά τιμολόγια αγοράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν, δηλαδή, ο αγρότης έχει πραγματικά τιμολόγια αγοράς και μπορεί να αποδείξει ότι κατανάλωσε το 2025 το αγροτικό πετρέλαιο που προβλέπεται για την καλλιέργειά του, τότε θα πάρει πίσω το 100% του φόρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.