ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το υπ.Οικονομίας αποσύρει τη διάταξη για την έκπτωση φόρου έως 3.200€ το χρόνο για την ανακαίνιση των ακινήτων

Λόγω του υψηλού δημοσιονομικού κόστους

Το υπ.Οικονομίας αποσύρει τη διάταξη για την έκπτωση φόρου έως 3.200€ το χρόνο για την ανακαίνιση των ακινήτων

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ανακοίνωσε πως αποσύρει τη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει έκπτωση φόρου έως 3.200 ευρώ το χρόνο στους φορολογούμενους που ανακαινίσουν τα ακίνητά τους, λόγω του υψηλού δημοσιονομικού κόστους.

Όπως προβλέπει η διάταξη που περιλαμβάνεται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο δαπάνες έως 16.000 ευρώ θα οδηγούσαν σε έκπτωση φόρου έως και 3.200 ευρώ το χρόνο και για 5 συνεχόμενα έτη για τους φορολογούμενους που θα προχωρούσαν από την 1η Ιανουαρίου 2024 σε επισκευή ή ανακαίνιση των ακινήτων τους.

Η διάταξη που θα συμπεριληφθεί τελικά στο νομοσχέδιο, θα είναι μια βελτιωμένη έκδοση της υφιστάμενης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα το ανώτατο ποσό της έκπτωσης φθάνει τα 1.600 ευρώ το χρόνο για τέσσερα χρόνια ή έως 6.400 ευρώ για την 4ετια καθώς το μπόνους ανέρχεται σε ποσοστό 40% του ύψους των δαπανών για τη λήψη των υπηρεσιών, με ανώτατο συνολικό όριο δαπανών τα 16.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.