ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τσικνοπέμπτη: Στο «κόκκινο» οι προετοιμασίες των κρεοπωλείων στη Θεσσαλονίκη – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Τι επιλέγουν οι καταναλωτές

Τσικνοπέμπτη: Στο «κόκκινο» οι προετοιμασίες των κρεοπωλείων στη Θεσσαλονίκη – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και οι κρεοπώλες στη Θεσσαλονίκη προετοιμάζονται πυρετωδώς για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές που θα σπεύσουν στα καταστήματά τους.

«Οι καλοί επαγγελματίες, έχουμε από σήμερα προμηθευτεί φρέσκα προϊόντα και τα προετοιμάζουμε, ώστε αύριο να γίνει μόνο η κοπή και να είμαστε έτοιμοι να τα διαθέσουμε στους καταναλωτές για την Τσικνοπέμπτη», εξηγεί στο GRTimes ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), Σάββας Κεσίδης.

Σταθερές οι τιμές για την Τσικνοπέμπτη

«Οι περισσότεροι, σήμερα ετοιμάζουμε τα λουκάνικα και αύριο θα “πιάσουμε” μπιφτέκια, σουτζουκάκια και κεμπάπ», περιγράφει ο ίδιος, τονίζοντας ωστόσο ότι παρά την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά, αλλά και τον ανταγωνισμό με τα σούπερ μάρκετ, τα προϊόντα των οποίων έχουν ενταχθεί στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», οι τιμές στα κρέατα τη φετινή περίοδο της Αποκριάς θα παραμείνουν σταθερές σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

«Έχουμε συνεννοηθεί με τα Σωματεία ώστε οι τιμές να παραμείνουν σταθερές, να μην τις ανεβάσουμε. Θα τις κρατήσουμε ίδιες με τα Χριστούγεννα και ελπίζουμε αυτό να συμβεί ακόμη και το Πάσχα. Από τη συνθήκη αυτή εξαιρούνται τα αμνοερείφια, όπου σημειώνονται συνεχώς αυξομειώσεις στην τιμή τους», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΚΚ.

Τι «φεύγει» την Τσικνοπέμπτη, οι τιμές

Σύμφωνα με τον κ. Κεσίδη, την Τσικνοπέμπτη οι καταναλωτές στρέφουν παραδοσιακά την προτίμησή τους σε χοιρινά κρέατα όπως είναι η πανσέτα, τα σουβλάκια και τα λουκάνικα, αλλά και τα λεγόμενα κιμαδοειδή, όπως το μπιφτέκι, τα σουτζουκάκια και το κεμπάπ. Οι κρεοπώλες αναμένουν αυξημένη προσέλευση στα καταστήματά τους, με τον πρόεδρο της ΠΟΚΚ να τονίζει πως «κρατάμε τις τιμές σταθερές. Φερόμαστε τίμια και θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο την ποιότητα που του αξίζει».

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον κ. Κεσίδη, η τιμή της χοιρινής πανσέτας στα κρεοπωλεία διαμορφώνεται στα 6,50€-8€/κιλό, ο «βασιλιάς της Τσικνοπέμπτης» -δηλαδή το σουβλάκι- πωλείται έναντι 7,50€-9€/κιλό, τα λουκάνικα κοστίζουν 7,00€-9,00€/κιλό, ενώ το μπιφτέκι θα στοιχίσει στους καταναλωτές περίπου 9,00€-12,00€/κιλό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.