Β.Κορκίδης: «Ευκαιρία για φθηνές αγορές το 15νθήμερο εκπτώσεων οι ενδιάμεσες εκπτώσεις»

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ξεκινούν την Τρίτη 3 Μαΐου

Β.Κορκίδης: «Ευκαιρία για φθηνές αγορές το 15νθήμερο εκπτώσεων οι ενδιάμεσες εκπτώσεις»

Εξαίρεση στον κανόνα αποτελούν οι φετινές ενδιάμεσες εκπτώσεις διότι, όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού κι Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, αν και δεν έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα τίποτα ιδιαίτερο στο λιανεμπόριο και τον καταναλωτή, εντούτοις, κατ´εξαίρεση φέτος, σε μία περίοδο υψηλού πληθωρισμού, παρουσιάζονται ως ευκαιρία για φθηνές αγορές.

Σε ό, τι αφορά στην αγορά του Πάσχα ο πρόεδρος σημείωσε ότι υπήρχε έντονη αγοραστική κίνηση και η κατανάλωση, τις ημέρες του Πάσχα, κυμάνθηκε σε καλύτερα επίπεδα των προηγούμενων ετών «και, μάλιστα, σε υψηλότερα της τελευταίας διετίας ενώ θετικό μήνυμα ήταν η συγκράτηση των τιμών τη Μ. Εβδομάδα και η απουσία χρηματιστηριακών αυξομειώσεων, κυρίως στα τρόφιμα».

Αναλυτικά ο κ. Κορκίδης δήλωσε:

«Παρά το γεγονός ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα τίποτα ιδιαίτερο στο λιανεμπόριο και τον καταναλωτή, εντούτοις, κατ´εξαίρεση φέτος, σε μία περίοδο υψηλού πληθωρισμού, παρουσιάζονται ως ευκαιρία για φθηνές αγορές. Έτσι, την Τρίτη ξεκινά ένα 15νθήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων απέναντι στην “εισαγόμενη” ακρίβεια και υπέρ των οικογενειακών προϋπολογισμών, που θα διαρκέσει από 3 έως 15 Μαΐου και ενδείκνυται για έξυπνες αγορές. Τα εμπορικά καταστήματα και όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου αναμένεται να προσφέρουν μεγάλη ποικιλία εποχικών προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές και, όπως πάντα, με την καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες τους, αλλά και σεβασμό στα υγειονομικά μέτρα. Όσο για τη φετινή Πασχαλινή αγορά, σαφώς δεν ισχύει το “κάθε πέρυσι και καλύτερα”, αφού υπήρχε έντονη αγοραστική κίνηση και η κατανάλωση, τις ημέρες του Πάσχα, κυμάνθηκε σε καλύτερα επίπεδα των προηγούμενων ετών και, μάλιστα, σε υψηλότερα της τελευταίας διετίας. Θετικό μήνυμα ήταν η συγκράτηση των τιμών τη Μ. Εβδομάδα και η απουσία χρηματιστηριακών αυξομειώσεων, κυρίως στα τρόφιμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έξοδος των εκδρομέων ήταν μεγαλύτερη από εκείνη του 2019, ενώ ο τζίρος του λιανεμπορίου, παρά τη μικρή διάρκεια της εορταστικής αγοράς, εκτιμάται πως ξεπέρασε το 1,5 δις ευρώ. Ας ελπίσουμε πως η θερινή περίοδος που ακολουθεί θα είναι ακόμα καλύτερη από την περυσινή, με την προσθήκη της αυξανόμενης τουριστικής κίνησης και την ενίσχυση της αγοράς με την “εισαγόμενη” κατανάλωση.» ;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.