ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Χαλκιδική: Παράνομη η έξωση του 81χρονου σύμφωνα με την οικογένειά του

Η έξωση καταλύει κάθε έννοια δικαίου

Χαλκιδική: Παράνομη η έξωση του 81χρονου σύμφωνα με την οικογένειά του

Το σκληρό πρόσωπο της δικαιοσύνης και των αρχών βλέπει ο ανάπηρος 81χρονος Θεόφιλος Τζοχουνίδης από τα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής και η οικογένειά του, από τότε που πλειστηριάστηκε το σπίτι του.

Ο δικηγόρος του, Φώτης Μπαμπάνης εξηγεί γιατί είναι παράνομη κάθε προσπάθεια να πεταχτεί έξω από το σπίτι του ο άνθρωπος, ο οποίος είναι οφειλέτης επισκευαστικού δανείου και βρίσκεται σε αδυναμία να το αποπληρώσει.

Υπενθυμίζεται πως στον πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε πλειοδότησε ένας υπήκοος των Σκοπίων.

Ταυτόχρονα, η οικογένειά του περιγράφει στην ίδια πηγή ακραία καταχρηστική και βίαιη συμπεριφορά εκ μέρους της αστυνομίας αλλά και της δικαστικής κλητήρα.

Η έξωση καταλύει κάθε έννοια δικαίου

Ο δικηγόρος του 81χρονου οφειλέτη στρέφεται εναντίον του επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης που στήθηκε για να διώξει την οικογένεια από το σπίτι της, υποδιοικητή του Τμήματος Νέων Μουδανιών.

Μάλιστα, ο κ. Μπαμπάνης υποστηρίζει πως η δεύτερη προσπάθεια έξωσης συγκρούεται με την προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, με βάση την οποία ο ηλικιωμένος έχει δυνατότητα να παραμείνει σπίτι του μέχρι την οριστική απόφαση.

«Η εκτελεστική διαδικασία είναι παράνομη στο σύνολό της για μία σειρά από λόγους. Μετά το νομικό ατόπημα που διέπραξε η εισπρακτική εταιρεία, που ήταν η επισπεύδουσα στην υπόθεση, να κοινοποιήσει ξανά τη διαταγή πληρωμής, στην οποία στηρίχθηκε η εκτελεστική διαταγή, προχωρήσαμε σε ανακοπή και ζητήσαμε προσωρινή διαταγή. Με βάση αυτήν ο ηλικιωμένος μπορεί να μείνει στο σπίτι του, μέχρι να εκδοθεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Εφόσον ο δικαστής απαγορεύει κάθε πράξη μέχρι τότε, είναι άκυρη οποιαδήποτε νέα προσπάθεια έξωσης του ηλικιωμένου. Ο υποδιοικητής του αστυνομικού τμήματος θα μηνυθεί, διότι παρανομεί κατάφωρα, αφού δεν ακολουθεί την προσωρινή διαταγή. Ο άνθρωπος είναι αστυνομικός και εμείς έχουμε απόφαση δικαστηρίου. Η διαφωνία του με τη δικαστική απόφαση και η προσπάθειά του να βγάλει από το σπίτι τον ηλικιωμένο, καταλύει κάθε έννοια δικαίου», εξήγησε συγκεκριμένα ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο δικαστήριο για την υπόθεση με τον 81χρονο έχει προγραμματιστεί για την 24η Ιουλίου και θα αφορά τα κυρίως ασφαλιστικά μέτρα για την προσωρινή διαταγή που χορηγήθηκε στον ηλικιωμένο.

Επίσης, το φθινόπωρο αναμένεται και η εκδίκαση των ανακοπών, ενώ η δικαστική διαμάχη για την υπόθεση προορίζεται να είναι μακρά.

Δύο μήνες κοιμόταν στο μπαλκόνι

Ο 81χρονος ζει στο σπίτι με την γυναίκα του, τη μία κόρη του και τον εγγονό του. Όταν στις 4 Μαΐου ξεκίνησε η διαδικασία έξωσης, όλοι έφυγαν αλλά εκείνος αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του και κοιμόταν στο μπαλκόνι για 56 ημέρες.

Ωστόσο, η προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε πριν περίπου δέκα ημέρες, άνοιξε «πράσινο φως» για να γυρίσει η οικογένειά στο σπίτι της.

Σήκωσαν χέρι και έσπασαν το αναπηρικό καροτσάκι

Μιλώντας στο ethnos.gr, η δεύτερη κόρη του, Αναστασία, περιγράφει ότι την περασμένη Δευτέρα, εμφανίστηκαν στο ακίνητο δύο δικηγόροι του υπηκόου της Βόρειας Μακεδονίας που πλειοδότησε στον πλειστηριασμό, μία δικαστική κλητήρας, τέσσερα άγνωστα άτομα και περίπου 15 αστυνομικοί.

Η ίδια, καταγγέλλει βάρβαρη αντιμετώπιση, σχεδόν τρομοκρατία της οικογένειάς της εκ μέρους των παραπάνω, αποκαλύπτοντας πως δημιούργησαν όλο αυτό το σκηνικό χωρίς μάλιστα να έχουν εντολή εισαγγελέα όταν έφτασαν στο σπίτι. Σύμφωνα με την κ. Τζοχουνίδου, η ίδια δέχτηκε χτυπήματα από δικαστική κλητήρα, έσπασαν το καροτσάκι του πατέρα της και επιχείρησαν να τους φτάσουν στο αυτόφωρο.

«Βρισκόμασταν στο σπίτι, όταν έφτασαν χωρίς εντολή εισαγγελέα. Επιχείρησαν να αλλάξουν κλειδαριά με τη βία, ενώ η δικαστική κλητήρας σήκωσε χέρι επάνω μου. Έπιασαν το καροτσάκι του πατέρα μου και το σήκωσαν στον αέρα, για να το βγάλουν έξω. Κατάφεραν να χαλάσουν το καροτσάκι, ενώ ο κλειδαράς με τροχό προσπάθησε να κόψει και την εξωτερική πόρτα. Μπήκα μπροστά εγώ και δεν τα κατάφερε. Βρίσκονταν εκεί για πολύ ώρα και προσπαθούσαν να μας… πετάξουν από το μπαλκόνι. Μία δικηγόρος ήθελε να μας στείλει στο αυτόφωρο. Ο ηλικιωμένος πατέρας μου τελικά έμεινε στο σπίτι αλλά η αναστάτωση για ολόκληρη την οικογένειά μας είναι τεράστια. Η ψυχική οδύνη που υποστήκαμε, δυστυχώς, δεν αναπληρώνεται», τονίζει η κ. Τζοχουνίδου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το ποσό του δανείου έχει αποπληρωθεί και έμειναν μόνο οι τόκοι. Πλέον μας ζητάνε 498.000 ευρώ. Εκεί έφτασε το ποσό», εξηγεί η ίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.