ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με πτώση 0,45%

Στις 878,76 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με πτώση 0,45%

Με ήπια πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της εβδομάδος, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ήπιες ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση μέρους των κερδών που κατεγράφησαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 878,76 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,45%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 873,63 μονάδες (-1,04%).

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε κέρδη 3,48%, από τις αρχές Αυγούστου ενισχύεται σε ποσοστό 3,26%, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί σε ποσοστό 1,63%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 45,05 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 19.515.031 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,40%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,37%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες της Υγείας (+2,30%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+1,94%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-2,52%) και των Ταξιδιών (-1,83%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 6.259.469 και 3.101.766 μετοχές, αντιστοίχως.

Ανοδικά κινήθηκαν 56 μετοχές, 54 πτωτικά και 21 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ξυλεμπορία(π) +20,54% και Μπήτρος Συμμετοχών +19,77%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Lavipharm -6,25% και MIG-6,23%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.