ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Τώρα σωθήκαμε: Κυβερνητική τροπολογία για πλαφόν έως 5 ευρώ στις μηνιαίες πάγιες χρεώσεις στο ρεύμα

«Φέρνουμε τροποποίηση και επιβάλλουμε ανώτατο πλαφόν στα 5 ευρώ για πάγιες χρεώσεις στους προμηθευτές»

Τώρα σωθήκαμε: Κυβερνητική τροπολογία για πλαφόν έως 5 ευρώ στις μηνιαίες πάγιες χρεώσεις στο ρεύμα

Στην τροπολογία που επιχειρεί να βάλει φρένο στις αυξήσεις του παγίου που προχωρούν οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, από το βήμα της Βουλής.

«Κάποιο προμηθευτές πολλαπλασίασαν τις χρεώσεις παγίων. Γι’ αυτό και σήμερα φέρνουμε τροποποίηση και επιβάλλουμε ανώτατο πλαφόν στα 5 ευρώ για πάγιες χρεώσεις στους προμηθευτές. Το ανώτερο που μπορούν αν έχουν είναι 5 ευρώ. Τους περιορίζουμε και βάζουμε πλαφόν» είπε χαρακτηριστικά.

Τι ορίζεται

Πηγές του Οικονομικού Ταχυδρόμου θέλουν στην ηγεσία του υπουργείου ΠΕΝ να έχει σταλεί σχετική εισήγηση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, την οποία και υιοθέτησε και έφερε προς νομοθέτηση στη Βουλή.

Αυτή ορίζει ότι η ανώτερη χρέωση των παγίων στους λογαριασμούς ρεύματος δεν μπορεί να ξεπερνά τα 5 ευρώ μηνιαίως και με τον τρόπο αυτό το υπουργείο θα επιδιώξει να ψαλιδίσει τις υψηλότερες τιμές που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές και έφταναν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τα 90 ευρώ το μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετική αναγγελία της νομοθετικής παρέμβασης έκανε σήμερα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εισήγησης του στο υπουργικό συμβούλιο: «Με νομοθετική διάταξη που θα φέρει ο υπουργός Ενέργειας σήμερα στη Βουλή κλείνουν και τα όποια παράθυρα για τυχόν καταστρατηγήσεις σχετικά με τις χρεώσεις στα πάγια και παιχνίδια σε βάρος των καταναλωτών», είπε σχετικώς, επιβεβαιώνοντας και το πρωϊνό δημοσίευμα του ΟΤ για την πρόθεση της ηγεσίας του ΥΠΕΝ να νομοθετήσει «κόφτη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.