Σε «κενό αέρος» η ΕΛΒΟ: Ένα χρόνο μετά την πώληση της στην ισραηλινή κοινοπραξία δεν έχει αναλάβει ούτε ένα πρόγραμμα!

Σε «κενό αέρος» η ΕΛΒΟ: Ένα χρόνο μετά την πώληση της στην ισραηλινή κοινοπραξία δεν έχει αναλάβει ούτε ένα πρόγραμμα!

Ένα χρόνο μετά την αγορά της ΕΛΒΟ από την κοινοπραξία φυσικών και νομικών προσώπων κυρίως ισραηλινής προέλευσης η πολύπαθη εταιρεία εξακολουθεί να βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν σε ότι αφορά την ανάληψη προγραμμάτων.

Ουσιαστικά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ΕΛΒΟ και τα περίφημα προγράμματα που υπόσχονταν ο Samy Katsav που έχει διορίσει ως πρόεδρο της εταιρείας την κόρη του Ορλυ Κατσάβ – Πελέγκ δεν έχουν εμφανιστεί με κανένα τρόπο.

Κατ’αυτό τον τρόπο δημιουργούνται εύλογες απορίες από την επιστολή που έστειλε η πρόεδρος στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Άμυνας όπου δηλώνει ότι «στηρίζει την επένδυση».

Να σημειώσουμε ότι η «επένδυση», που δεν ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια ευρώ, έδωσε στην κοινοπραξία μια «καθαρή» εταιρεία από το ελληνικό κράτος καθώς το τελευταίο ανέλαβε πλήρως τα χρέη ενώ επίσης δεν έχει κανέναν υπάλληλο (μετατάχθηκαν ή αποζημιώθηκαν από το ελληνικό κράτος) αλλά τα προγράμματα που υποσχέθηκαν οι επενδυτές δεν ήρθαν.

Η εταιρεία ούτε από το Ισραήλ έχει λάβει προγράμματα -και γιατί να λάβει καθώς μιλάμε για κράτος με αναπτυγμένη αμυντική βιομηχανία- ούτε από τα Βαλκάνια ούτε από την Βόρεια Αφρική.

Τι μένει; Αναμένουν μόνο από την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα το ΥΠΕΘΑ , το οποίο είναι απρόθυμο να συζητήσει για προγράμματα αναβάθμισης των ΤΟΜΠ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ι/ΙΙ που δείχνει να είναι η προτεραιότητα του υπουργείου ως ενδιάμεσης λύσης ΤΟΜΑ.

Όμως οι συγκρούσεις των συνεταίρων της ΕΛΒΟ φέρνει και κωλυσιεργίες και το κρίσιμο αυτό πρόγραμμα αναβάθμισης πηγαίνει πίσω (τα ΛΕΩΝΙΔΑΣ θα διατηρηθούν ως ΤΟΜΑ, αν προχωρήσει το πρόγραμμα στην ΕΛΒΟ μέχρι την αντικατάστασή τους από το όποιο σύγχρονο ΤΟΜΑ).

Εδώ να σημειώσουμε ότι η αιτία απομάκρυνσης του Αντιπτέραρχου (Ι) Θεόδωρου Λάγιου από επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ ήταν η απώλεια μιας παρτίδας 350 ΤΟΜΑ Μ2A3 BRADLEY που περίμεναν επί ματαίω έναν χρόνο στις ΗΠΑ ομάδες επιθεώρησης από την ΓΔΑΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλέον η μοναδική διέξοδος είναι τα ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ι/ΙΙ και δυστυχώς η «χημεία» της διοίκησης της ΕΛΒΟ προς το εσωτερικό και την κυβέρνηση έχει μπλοκάρει και αυτό το πρόγραμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.