Η Γερμανία αγόρασε 20.000 συστήματα νυκτερινής όρασης από την ΘΕΩΝ Αισθητήρες!

Η μεγαλύτερη ελληνική εξαγωγική επιτυχία

Η Γερμανία αγόρασε 20.000 συστήματα νυκτερινής όρασης από την ΘΕΩΝ Αισθητήρες!

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο: 05/07/2022, 22:38)

Στην σημερινή 20χρονη επέτειο του διακρατικού ευρωπαϊκού φορέα OCCAR που γιορτάστηκε στο ιστορικό Steigenberger Grand Hotel Petersberg στη Βόννη, επιλέχθηκε η ελληνική εταιρεία ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ (THEON SENSORS) σε κοινοπραξία με την γερμανική HENSOLDT και υπέγραψαν συμφωνία-μαμούθ, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, που αφορά την προμήθεια επιπλέον 20.000 δίκυαλων νυκτερινής όρασης για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις!

Πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγωγική ελληνική επιτυχία στην Γερμανία στην ιστορία των ελληνο-γερμανικών σχέσεων.

Από την υπογραφή της σύμβασης (από αριστερά): Lieutenant-General Frederic Goetynck (National Armament Director, Βέλγιο), Κρίστιαν Χατζημηνάς (CEO THEON SENSORS), Matteo Bisceglia (Director OCCAR-EA), Αndreas Hülle (Head of Optronics & Land Solutions and Managing Director HENSOLDT Optronics), Hubert Blahnik (Deputy National Armaments Director, Γερμανία)

Είναι χαρακτηριστικό της σημασίας της σύμβασης ότι είναι οι μόνες εταιρείες που έβαλαν υπογραφή στην επέτειο του OCCAR μια μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και την ελληνική πολεμική βιομηχανία αφού να είναι η μόνη χώρα που επιλέχθηκε να υπογράψει μια τόσο σημαντική συμφωνία στην επίσημη επετειακή σύνοδο του OCCAR 

Από την υπογραφή της σύμβασης (από αριστερά): Κρίστιαν Χατζημηνάς (CEO THEON SENSORS), Matteo Bisceglia (Director OCCAR-EA) and Andreas Hülle (Head of Optronics & Land Solutions and Managing Director HENSOLDT Optronics)

«Θέλουμε ο OCCAR να γίνει η ανεξάρτητη αρχή όλων των ευρωπαϊκών προμηθειών για την άμυνα στην ΕΕ» δήλωσε η Christine Lambrecht, Ομοσπονδιακή Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Christine Lambrecht (δεξιά) κατά την ομιλία της

Κατά τη διάρκεια μάλιστα της υπογραφής η  ΤΗΕΟΝ SENSORS παρουσίασε το τελικό προϊόν νυχτερινής όρασης MIKRON σε όλους τους Ευρωπαίους Διευθυντές Εξοπλισμών της Ευρώπης (Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία).

Εκπρόσωποι του OCCAR σχολίασαν το άριστο επίπεδο συνεργασίας τους με τη ΤΗΕΟΝ, την ταχύτητα στις παραδόσεις, και ότι ειδικά οι τελικοί χρήστες, εν προκειμένου οι Ειδικές Δυνάμεις του Βελγίου και της Γερμανίας έμειναν πάρα πολύ ευχαριστημένες με την αντοχή και τις επιδόσεις του Mikron. 

Χαριτολογώντας μάλιστα ανέφεραν «Όσο κι αν “προσπάθησαν” κατά την εκτέλεση αποστολών και ασκήσεων, δεν κατάφεραν να το σπάσουν!»  

Να σημειωθεί ότι στην εν λόγω συμφωνία η THEON έχει ήδη έτοιμο προϊόν να παραδώσει, όταν είθισται σε ανάλογες συμβάσεις τα προϊόντα να μην έχουν καν ξεκινήσει να κατασκευάζονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στιγμιότυπο από την υπογραφή της συμφωνίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.