Π.Ξενοκώστας: «Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας “γύρισαν σελίδα” ανεξάρτητα από την απόφαση του ΠΝ για τις κορβέτες»

Τι είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ αναφορικά με το πρόγραμμα των κορβετών και το μελλοντικό πλάνο του ομίλου για την Ελευσίνα

Π.Ξενοκώστας: «Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας “γύρισαν σελίδα” ανεξάρτητα από την απόφαση του ΠΝ για τις κορβέτες»

H αμερικανικής Αναπτυξιακής Τράπεζα (DFC), ενέκρινε χρηματοδότηση 104 εκατ. ευρώ για τα ναυπηγεία Ελευσίνας κατόπιν της υπογραφής της συμφωνίας εξυγίανσης και η επανέναρξης της λειτουργίας από την ΟΝΕΧ.

Η ΟΝΕΧ στις 10/11/22 υπέγραψε με τους εμπλεκόμενους φορείς, τα αρμόδια υπουργεία και τους συλλόγους εργαζομένων τη συμφωνία εξυγίανσης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, η οποία αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στο Δικαστήριο προς επικύρωση.

Σε σχετική σημερινή ενημέρωση του διευθύνοντος συμβούλου Πάνου Ξενοκώστα αναφορικά με την συνεργασία με τον ιταλικό όμιλο Fincantieri και το πρόγραμμα των 4 κορβετών για το οποίο είναι φαβορί, λόγω εκτοπίσματος (3.200 τόνους) η ιταλική σχεδίαση που απέδωσε το σκάφος Doha, είπε ότι «Είναι εξαιρετική και εκτιμούμε η πλέον κατάλληλη για τις επιχειρησιακές ανάγκες του ΠΝ. Συνεργαζόμαστε μόνο με τους καλύτερους».

Αλλά διευκρίνισε ότι «δεν εξαρτάται το μέλλον της επένδυσης της ΟΝΕΧ στα ναυπηγεία Ελευσίνας από την απόφαση του ΠΝ». Και συνέχισε λέγοντας «Έχουμε συγκεκριμένο πλάνα που εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα των ναυπηγείων Ελευσίνας. Είτε με τις κορβέτες είτε χωρίς αυτές. Υπάρχει και ειδικό πρόγραμμα για την εμπλοκή μας σε προγράμματα ενεργειακής ασφάλειας. Οι πράξεις μας και τα αποτελέσματά μας στο ναυπηγείο της Σύρου δείχνουν ότι και το μέλλον των Ναυπηγείων της Ελευσίνας θα είναι λαμπρό».

H κορβέτα Al-Zubarah ή Doha Class των 3.200 τόνων φέρει το εξαιρετικό ραντάρ KRONOS AESA μαζί με 16 επιφανείας-αέρος ASTER 30 με CMS ATHENA.

Φυσικά, υπάρχει και το RAM, ενώ το πλοίο μπορεί να φιλοξενήσει ελικόπτερο ΝΗ90 (άρα και ΜΗ-60R).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση το ΠΝ μπορεί να βάλει με αυτά τα πλοία αεράμυνας “τσέπης” ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο και την Αn.Μεσόγειο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.