ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρόεδρος του Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. Ν.Παπάτσας: «Είμαστε το 95% της ΕΑΒΙ και θα απαιτήσουμε βιομηχανικές συνέργειες από τους ξένους προμηθευτές»

«Οι ξένοι εκμεταλλεύτηκαν την απροθυμία της πολιτείας και δεν έδωσαν συμπαραγωγές για τις προμήθειες που πήρανε»

Πρόεδρος του Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. Ν.Παπάτσας: «Είμαστε το 95% της ΕΑΒΙ και θα απαιτήσουμε βιομηχανικές συνέργειες από τους ξένους προμηθευτές»

Για την ανάγκη ενδυνάμωσης της ΕΑΒΙ, μίλησε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.), Νίκος Παπάτσας.

Η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.), είναι μια ένωση με 43 μέλη, που αντιπροσωπεύουν το 95% της ΕΑΒΙ και δραστηριοποιούνται κυρίως στην άμυνα και όχι σε άλλες (άσχετες) δραστηριότητες.

Ανάμεσα στις προτάσεις του, ο Ν.Παπάτσας τόνισε την ανάγκη πρωτίστως να υπάρχει συνεννόηση όλων των εταιριών και συνδέσμων της ΕΑΒΙ και να δημιουργηθεί ένα ελληνικό αμυντικό οικοσύστημα, όχι μόνο από μεγάλες εταιρείες, αλλά κυρίως από μικρές δυναμικές εταιρείες.

Oι ξένες εταιρίες-μεγαθήρια όταν παίρνουν μεγάλες αναθέσεις, να δώσουν στις εταιρίες της ΕΑΒΙ πρόσβαση στις αγορές τους και τα διεθνή τους δίκτυα.

Όπως ανέφερε στην αμυντική σελίδα militaire: «Δυστυχώς, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι δεν βρήκαν απέναντι τους την ελληνική πολιτεία και ΕΑΒΙ, ως μια ομάδα. Η ίδια μάλιστα η ΕΑΒΙ παρουσιάζεται διαιρεμένη».

Ο Ν.Παπάτσας γνωστοποίησε πως η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.) θα ετοιμάσει άμεσα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και συνεργασίας με τις εταιρείες που είναι μέλη της και θα το παρουσιάσει στην πολιτεία και στις μεγάλες εταιρείες που μας προμηθεύουν με συστήματά τους.

Ως προς το να έχει ενιαίο μέτωπο η ΕΑΒΙ, και σχετικά με τις δύο ενώσεις, Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. και ΣΕΚΠΥ, ο κ. Παπάτσας απάντησε ότι ως Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.  έχουν κάνει πολλές προσπάθειες να συγχωνευτούν οι δύο ενώσεις και περαιτέρω έχουν ενθαρρύνει ως πρώτο βήμα τα μέλη του Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. να είναι και μέλη στο ΣΕΚΠΥ. Δυστυχώς όμως δεν ευοδώθηκε αυτή η προσπάθεια. Από τη στιγμή όμως που τα 44 μέλη της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.  αντιστοιχούν στο 95% της ΕΑΒΙ, θα προχωρήσουν μόνοι τους ως ΕΕΛΕΑΑ με συγκεκριμένο όμως πρόγραμμα για όλη την ΕΑΒΙ, ώστε να μην υπάρχει δικαιολογία από καμία ξένη εταιρεία ότι δεν έχουν να δώσουν κανένα βιομηχανικό έργο.

Ο Ν. Παπάτσας κατέστησε σαφές ότι ως Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α, αλλά και ως όμιλος EFA GROUP, προσανατολίζεται  στη δημιουργία ενός ελληνικού αμυντικού οικοσυστήματος, όχι μόνο από μεγάλες εταιρείες, αλλά κυρίως από μικρές δυναμικές εταιρείες. Αυτό θα είναι το κέρδος και το στοίχημα το μεγάλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γιατί  «καμία μεγάλη εταιρεία, όπως το EFA GROUP, η ΕΑΒ, τα ΕΑΣ, η ΙΝΤΡΑΚΟΜ, και βέβαια τα Ναυπηγεία Ελευσίνας & Σύρου της ΟΝΕΧ δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά χωρίς αυτές τις μικρότερες Ελληνικές επιχειρήσεις ή αν θέλετε ένα οικοσύστημα. Έχει σημασία και για μας τις μεγαλύτερες εταιρείες, η δημιουργία ισχυρού Greek Defense Industry brand name».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.