ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΕΛΣΤΑΤ: «Άλμα» 8,9% τον Μάρτιο στις τιμές οικοδομικών υλικών για νέες κατοικίες

Σε ποια προϊόντα καταγράφηκαν ανατιμήσεις

ΕΛΣΤΑΤ: «Άλμα» 8,9% τον Μάρτιο στις τιμές οικοδομικών υλικών για νέες κατοικίες

Νέα αύξηση κατά 8,9% σημείωσαν οι τιμές στα οικοδομικά υλικά συνολικά τον Μάρτιο εφέτος, παρά την καθοδική πορεία στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του πετρελαίου.

Ειδικότερα, ανατιμήσεις καταγράφηκαν σε: Τούβλα (23,8%), Σωλήνες πλαστικούς, συνθετικούς, ινοτσιμέντου (13,1%), Παρκέτα (12,2%), Υαλοπίνακες ασφαλείας (12,1%), Θερμαντικά σώματα (11,9%), Πλακίδια γενικά- δαπέδου, τοίχου (11,1%), Σίδηρο οπλισμού (10,8%), Πλαστικό, ακρυλικό, νερού (10,7%), Αγωγούς χάλκινους (10,3%), Έτοιμο σκυρόδεμα (9,1%), Μαρμαρόπλακες (8,7%), Εντοιχισμένα ντουλάπια (8,7%), Κουφώματα αλουμινίου (8,5%), Τσιμέντο (7,1%), Πόρτες εσωτερικές (6,4%), Ξυλεία οικοδομών (6,2%), Παράθυρα ξύλινα (5,6%) και Ανελκυστήρες (5,4%). Στον αντίποδα, οι τιμές μειώθηκαν σε Ηλεκτρική ενέργεια (25,8%) και Πετρέλαιο κίνησης- Diesel (10,3%).

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτηρίων κατοικιών παρουσίασε αύξηση 8,9% τον Μάρτιο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2022, έναντι αύξησης 10,2% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2022 με το 2021.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,5% τον Μάρτιο 2023 σε σύγκριση με τον δείκτη του Φεβρουαρίου 2023, έναντι αύξησης 1,6% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων μηνών το 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.