ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΕΝΔΙΣΥ: Ξεκινάει η καταβολή των προσαυξήσεων στους συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση

Αναλυτικά παραδείγματα

ΕΝΔΙΣΥ: Ξεκινάει η καταβολή των προσαυξήσεων στους συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, μετά από 83 μήνες, δηλαδή σχεδόν επτά χρόνια, ξεκινά η διαδικασία καταβολής των προσαυξήσεων στους χιλιάδες συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση.

Ο ΕΦΚΑ ενεργοποίησε το σχετικό λογισμικό και, αφού έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι, έθεσε σε λειτουργία τη διαδικασία απονομής των οφειλόμενων.

Το ΕΝΔΙΣΥ υπενθυμίζει πως είναι σε εκκρεμότητα η εφαρμογή του νόμου στους συνταξιούχους πριν απ’ τον νόμο Κατρούγκαλου σχετικά με τον επανυπολογισμό από 1-1-2019 και εντεύθεν, για το οποίο ήδη ο e-ΕΦΚΑ έχει παραδεχτεί στον εισαγγελέα ότι οι συνταξιούχοι δικαιούνται προσαύξηση στην σύνταξή τους σε ότι έχει σχέση με τον παράλληλο χρόνο που δεν έχει υπολογιστεί, ενώ οι εισφορές τους είναι πληρωμένες.

Μεταξύ άλλων, ωστόσο, τονίζει πως «η Διοίκηση του ΕΦΚΑ οφείλει να ενημερώσει άμεσα τους ασφαλισμένους, αναλυτικά, για την έναρξη της διαδικασίας».

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό από πότε θα αρχίσουν να μπαίνουν τα χρήματα, πόσες εκκρεμότητες θα καλύπτονται σε μηνιαία βάση και πόσα αναδρομικά.

Το ΕΝΔΙΣΥ εκτιμά ότι «ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες οι συνταξιούχοι, που περιμένουν επί σειρά ετών για να λάβουν τις προσαυξήσεις που τους αναλογούν, μαζί με τα αναδρομικά τους. Τα ποσά που οφείλονται, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα επίπεδα των 300 ευρώ μηνιαίως.

Είναι προφανές ότι η διαδικασία πρέπει να εκκινήσει από τους συνταξιούχους εκείνους που αναμένουν να λάβουν την προσαύξησή τους, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πρέπει να τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας, με βάση το αίτημα απονομής σύνταξης».

Μπαίνουν οι προσαυξήσεις σε συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση: Παραδείγματα

Όπως τονίζει, υπάρχουν περιπτώσεις συνταξιούχων, στους οποίους οφείλονται αναδρομικά, που υπερβαίνουν τα 30.000 ευρώ! Πρέπει τα ποσά αυτά να αποδοθούν άμεσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Κάποια από τα πολλά παραδείγματα που μπορούμε να αναφέρουμε είναι τα εξής:

  1. Συνταξιούχος του Δημοσίου με παράλληλο χρόνο 26 χρόνια, 10 μήνες και 23 ημέρες, κατηγορίας ΠΕ4, θα έχει προσαύξηση στην ήδη υπάρχουσα σύνταξη του Δημοσίου 478,61ευρώ τον μήνα μικτά. 478,61ευρώ Χ 81μήνες= 38.767,41 ευρώ μικτά, τα αναδρομικά του.
  2. Συνταξιούχος του Δημοσίου με παράλληλο χρόνο 24 χρόνια, 1 μήνα και 2 ημέρες, κατηγορίας ΥΕ, θα έχει προσαύξηση στην ήδη υπάρχουσα σύνταξη του Δημοσίου 371,87 ευρώ τον μήνα μικτά. 371,87 ευρώ Χ 81μήνες= 30.121,47 ευρώ μικτά, τα αναδρομικά της.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.