ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Oι Αμερικανοί δημιουργούν κρίσεις στην Ουκρανία για να επιβάλουν «κατάλληλες κυρώσεις» στην Ρωσία

Oι Αμερικανοί δημιουργούν κρίσεις στην Ουκρανία για να επιβάλουν «κατάλληλες κυρώσεις» στην Ρωσία

Η Ουάσινγκτον, μέσω της υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, δηλώνει πως θα ήταν «κατάλληλες» ενδεχόμενες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τη φερόμενη ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Γέλεν «θα ήταν “κατάλληλο” να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία αναφορικά με την φερόμενη ανάπτυξη στρατού στα σύνορα με την Ουκρανία».

«Συμφωνώ, είναι κατάλληλο» είπε η Γέλεν, όταν ρωτήθηκε αν θα ήταν σωστό να επιφέρουν «σημαντική οικονομική πίεση» στο Κρεμλίνο για να αποτρέψει την φερόμενη ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων.

Συνήθως, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, επιβάλλει κυρώσεις σε άτομα, εταιρείες και κράτη όταν επιθυμεί να επιφέρει οικονομική πίεση σε αυτούς, προκειμένου να ικανοποιήσει δικούς του στόχους.

Η Γέλεν είπε, επίσης, πως «είμαστε πολύ ενήμεροι για το τι συμβαίνει και συμμετέχουμε σε συζητήσεις σχετικά με ποια θα είναι τα κατάλληλα βήματα» αναφορικά με τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Η απάντηση του Κρεμλίνου

Όλα αυτά έρχονται σε μία χρονική στιγμή που το Κίεβο και οι δυτικοί του σύμμαχοι έχουν επανειλημμένως κατηγορήσει τη Μόσχα για «επιθετικότητα» στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Νμίτρι Πεσκόφ, επισήμανε ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται την άδεια κανενός για να μετακινήσει τα στρατεύματά της γύρω από το έδαφός της.

Στο μεταξύ, ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ, δήλωσε την Τρίτη (30/11) στη Rossiyskaya Gazeta, πως η Ρωσία δεν διεξάγει καμία αδικαιολόγητη κίνηση και μη προγραμματισμένες ασκήσεις των στρατευμάτων της κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ουκρανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του γραμματέα του NSDC, Ολέκσι Ντανίλοφ, αρνήθηκαν αμερικανικά δημοσιεύματα αναφορικά με ανάπτυξη ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στα σύνορα, επισήμανε ο Πατρούσεφ.

Ενημέρωση της Μόσχας σε Ουάσινγκτον

Επιπλέον, ο Πατρούσεφ δήλωσε πως η Μόσχα ενημέρωσε την Ουάσινγκτον πως δεν έχει επιθετικά σχέδια εναντίον της Ουκρανίας αλλά, παρά τις εκκλήσεις για να μπει ένα τέλος στην παραπληροφόρηση, δεν έχει αλλάξει κάτι.

«Κλιμακώνοντας την κατάσταση γύρω από την υποτιθέμενη ρωσική απειλή, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της δημιουργούν ένα πλαίσιο ενημέρωσης για να στήσουν τους δικούς τους στρατιωτικούς μηχανισμούς, να ενισχύσουν τις δράσεις κατασκοπείας, να προμηθεύσουν με μοντέρνα όπλα, εξοπλισμό και υλικό, κατάλληλα για τα ουκρανικά στρατεύματα και εθνικιστικούς σχηματισμούς» δήλωσε ο Πατρούσεφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ενημέρωση σχετικά με αυτό και για την έλλειψη επιθετικών σχεδίων της Ρωσίας προς την Ουκρανία, τέθηκαν υπόψη της Ουάσινγκτον από την Μόσχα. Παρά τις εκκλήσεις στην αμερικανική πλευρά να σταματήσει να διαδίδει ψευδείς πληροφορίες τόσο στα Μέσα όσο και στις επαφές με τους Ευρωπαίους εταίρους, δεν έχουν υπάρξει αλλαγές» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.