ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φυσικό αέριο: Η Βουλγαρία κατέθεσε αίτημα για πρόσβαση στη Ρεβυθούσα

Εξετάζεται θετικά από το ΥΠΕΝ

Φυσικό αέριο: Η Βουλγαρία κατέθεσε αίτημα για πρόσβαση στη Ρεβυθούσα

Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, πιθανόν να προκαλέσει κρίση εφοδιασμού φυσικού αερίου από τη Μόσχα και για αυτό η Βουλγαρία υπέβαλε αίτημα δέσμευσης χωρητικότητας στον σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται αρμόδια κορυφαία πηγή του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το αίτημα της Βουλγαρίας για το φυσικό αέριο εξετάζεται θετικά, καθώς ο προγραμματισμός των φορτίων ΥΦΑ για την ελληνική αγορά σε συνδυασμό με τα λοιπά υφιστάμενα ενεργειακά αποθέματα, καλύπτουν την εσωτερική κατανάλωση.

Το ρωσικό φυσικό αέριο εισάγεται στη χώρα από το Σιδηρόκαστρο, ένα σημείο όπου συνδέεται το ελληνικό σύστημα με το βουλγαρικό. Όμως υπάρχει και η δυνατότητα αντίστροφης ροής για τον εφοδιασμό της Βουλγαρίας μέσω Ελλάδας. Ήδη τα τελευταία χρόνια, με αξιοποίηση της δυνατότητας αντίστροφης ροής γίνονταν εξαγωγές φυσικού αερίου από την Ελλάδα προς την Βουλγαρία.

Παράλληλα, σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του ΑΠΕ, ήταν κατ’ αρχήν θετική η ανταπόκριση στο αίτημα για εξασφάλιση επιπλέον ποσοτήτων φυσικού αερίου από τον αγωγό ΤΑΡ, που μεταφέρει αέριο από το κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας και Ελλάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως δήλωσε σχετικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μετά την συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων, που πραγματοποιήθηκε το πρωί, υπάρχει δυνατότητα αύξησης της ποσότητας φυσικού αερίου από τον αγωγό TAP που διασχίζει τη Βόρεια Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.