Το σύνθημα για ταχύτερες αποκρατικοποιήσεις έδωσε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ώστε να τεθεί ένα ορισμένο πρόγραμμα για φέτος. Όπως προκύπτει, στις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης ανήκει η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ, ενώ προέχει επίσης αυτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, των λιμένων και των περιφερειακών αεροδρομίων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, δήλωσε σχετικά ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο. Η επόμενη σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ». Σε ό,τι αφορά τα σχέδια στα οποία η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «έγινε συνολικός συντονισμός και τέτοιες συσκέψεις θα γίνονται συχνά. Το 2013 θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη πρόοδος».

Στην κυβερνητική σύσκεψη κλήθηκαν ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Εμίρης. Επίσης, συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί: Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Καλαφάτης και ο υφυπουργός Μάκης Παπαγεωργίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παρουσίασε το νέο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης στο Eurogroup, ενώ ο πρωθυπουργός πρόκειται να επισκεφθεί στο τέλος του μήνα το Κατάρ (29-30 Ιανουαρίου), σχεδιάζοντας ανάλογα ταξίδια τους επόμενους μήνες σε Ουάσιγκτον (στο τέλος Μαρτίου), Μόσχα και Πεκίνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr