ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τζ.Πάιατ για υδρογονάνθρακες στην Κρήτη: «Ένα επιπλέον σημάδι της ανάκαμψης»

Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της παρουσίας της Ελλάδας ως μεγάλου ευρωπαϊκού ενεργειακού κόμβου χαρακτήρισε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ την υπογραφή των συμβάσεων μίσθωσης για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή «Δυτικά Κρήτης».

Σε σύντομο χαιρετισμό του στο πλαίσιο εκδήλωσης για την υπογραφή των συμβάσεων, ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει βγει από τα προγράμματα και πλέον γίνεται ενεργειακό HUB στην Ευρώπη με ισχυρούς δεσμούς με τις ΗΠΑ.

Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες αυτής της συνεργασίας για την Ελλάδα επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι ενδυναμώνει τον γεωπολιτικό της ρόλο. Από την πλευρά του ο πρέσβης της Γαλλίας, Κριστόφ Σαντεπί σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η υπογραφή των συμβάσεων είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Κρήτη.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, αποτελεί ένα επιπλέον σημάδι της ανάκαμψης του οικονομικού δυναμισμού της χώρας, μετά τα χρόνια της κρίσης, καθώς και της εκδήλωσης της αποφασιστικότητάς της να επωφεληθεί από τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που προσφέρουν επιχειρήσεις διεθνών διαστάσεων.

Ημέρα σταθμό για τον Όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων χαρακτήρισε την σημερινή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΕΛΠΕ, Ευστάθιος Τσοτσορός καθώς, αφ’ ενός μεν, ολοκληρώνεται με επιτυχία το πρώτο μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού των ΕΛΠΕ στον τομέα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων για τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου Πελάγους, αναδεικνύοντας τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο, με τη συμμετοχή στις εννέα (9) από τις δώδεκα (12) νέες παραχωρήσεις του Δημοσίου, αφ’ ετέρου δε, ενδυναμώνεται αποφασιστικά η συνεργασία των ΕΛΠΕ με τις κορυφαίες διεθνείς εταιρείες ExxonMobil και Total, συμβάλλοντας καθοριστικά στο μείζον εθνικό εγχείρημα για ενεργειακή αυτοδυναμία και ενεργειακή ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον κ. Τσοτσορό, ο όμιλος έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ένα πολλά υποσχόμενο χαρτοφυλάκιο 10 επιλεγμένων περιοχών στον ελλαδικό χώρο στο οποίο εκτιμάται ότι υπάρχουν προς ανακάλυψη σημαντικά εκμεταλλεύσιμα αποθέματα υδρογονανθράκων. Επίσης, ο όμιλος έχει αποδείξει έμπρακτα ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι απαράβατος όρος σε όλες τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αφού αποτελεί κεντρικό άξονα και πυρήνα του στρατηγικού του σχεδιασμού Βιώσιμης Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται η συστηματική συνεργασία και συμβολή στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Από την πλευρά τους, τόσο ο αντιπρόεδρος της Total Group για την Κασπία και την Ευρώπη, Μπερνάντ Κλεμάν όσο και ο Τζόναθαν Ουίλσον, New opportunities Manager ExxonMobil International Limited εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την συμμετοχή των δύο εταιρειών στο έργο και πρόσθεσαν ότι και οι δύο εταιρείες φέρνουν στη χώρα όλη την γνώση και την εμπειρία τους στοχεύοντας να συνεισφέρουν τα μέγιστα ώστε να υπάρξουν τα καλύτερα αποτελέσματα για την χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι στην ανάδοχο κοινοπραξία μετέχουν οι Total (40%), ExxonMobil (40%) και Ελληνικά Πετρέλαια (20%).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.