Εγκαίνια σήμερα για τον αγωγό «Power of Siberia» – Πέντε χρόνια μετά την υπογραφή της συμφωνίας (βίντεο)

Εγκαίνια σήμερα για τον αγωγό «Power of Siberia» – Πέντε χρόνια μετά την υπογραφή της συμφωνίας (βίντεο)

Εγκαίνια σήμερα για τον αγωγό φυσικού αερίου «Power of Siberia», πέντε χρόνια μετά από την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας ανάμεσα στη Μόσχα και στο Πεκίνο.

Δόθηκε, σήμερα, το σήμα για την έναρξη λειτουργίας του νέου αγωγού φυσικού αερίου «Power of Siberia», με την πραγματοποίηση επίσημης τελετής με τη συμμετοχή του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ – μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο νέος αγωγός, μήκους 4.000 χιλιομέτρων, θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Γιακουτία της Ρωσίας στο Κράι Πριμόρσκι Άπω Ανατολής, όπως επίσης και στην Κίνα.

Πίσω από το πρότζεκτ βρίσκεται ο ρωσικό «γίγαντας» του φυσικού αερίου Gazprom, ο οποίος συμφώνησε στην κατασκευή του αγωγού πριν από περίπου 20 χρόνια.

Η τελική συμφωνία μεταξύ της Gazprom και της China National Petroleum Corporation (CNPC) υπεγράφη τον Μάιο του 2014 και προέβλεπε την κατασκευή ενός αγωγού για την προμήθεια της βορειοανατολικής Κίνας με ρωσικό φυσικό αέριο.

Παράλληλα, ο αγωγός θα μπορεί να μεταφέρει δεκάδες δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικό αέριο στην εγχώρια αγορά της Ρωσίας στην Άπω Ανατολή.

Η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 400 δισ. δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.