ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τέλος η δωρεάν βενζίνη στη Βενεζουέλα – Με σύστημα επιδότησης από Δευτέρα

Τέλος η δωρεάν βενζίνη στη Βενεζουέλα – Με σύστημα επιδότησης από Δευτέρα

Αλλαγές στην τιμή της βενζίνης, που μέχρι τώρα ήταν δωρεάν, θα υπάρξουν από τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο Νικολάς Μαδούρο.

Η Βενεζουέλα διαθέτει τεράστια αποθέματα πετρελαίου, όμως η παραγωγή της έχει καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω των αμερικανικών κυρώσεων και η χώρα αντιμετωπίζει ελλείψεις καυσίμων, οι οποίες επιδεινώθηκαν εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία της.

«Αποφασίσαμε ότι 200 βενζινάδικα θα μπορούν να πωλούν ελεύθερα το προϊόν αυτό στη διεθνή τιμή», δήλωσε ο Μαδούρο τερματίζοντας το μονοπώλιο του κράτους στην πώληση βενζίνης.

«Η διεθνής τιμή που ορίσαμε είναι τα 50 λεπτά του δολαρίου ανά λίτρο», πρόσθεσε σε διάγγελμά του.

Αυτά τα 200 βενζινάδικα «θα τα διαχειρίζονται ιδιώτες» που θα έχουν άδεια να εισάγουν βενζίνη, εξήγησε ο Βενεζουελάνος πρόεδρος, αν και δεν διευκρίνισε αν έχουν ήδη δοθεί οι άδειες αυτές ή αν πρόκειται να διεξαχθεί διαγωνισμός για την απόδοσή τους.

Επίσης ο Μαδούρο ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός συστήματος επιδότησης με βάση τα 5.000 μπολίβαρ (0,025 δολάριο) ανά λίτρο, που θα επιτρέπει την αγορά 120 λίτρων βενζίνης το μήνα για τα οχήματα των ιδιωτών και 60 λίτρων για τις μοτοσικλέτες.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς «θα λαμβάνουν επιδότηση 100%», τόνισε.

Οι ανακοινώσεις αυτές γίνονται λίγες ημέρες μετά την άφιξη στη Βενεζουέλα ιρανικών δεξαμενόπλοιων που μετέφεραν βενζίνη και άλλα πετρελαϊκά προϊόντα στη χώρα. Τέσσερα από τα πέντε τάνκερ που έστειλε η Τεχεράνη έχουν ήδη ελλιμενιστεί στα λιμάνια που χρησιμοποιούν τα τρία βασικά διυλιστήρια της Βενεζουέλας.

Η άφιξη των τάνκερ προκάλεσε νέα όξυνση της έντασης μεταξύ Καράκας και Ουάσινγκτον, η οποία κατήγγειλε τη στήριξη της Τεχεράνης στον Μαδούρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή τη στιγμή τα περισσότερα από 1.500 βενζινάδικα της χώρας ανεφοδιάζονται, διαθέτουμε επαρκή ποσότητα καυσίμων για να προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο», εξήγησε ο Βενεζουελάνος πρόεδρος ευχαριστώντας την Τεχεράνη για τη στήριξή της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.