ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση – Η ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ

Σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση – Η ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ

Ενόψει της κακοκαιρίας «Μήδεια», αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών.

Οι διακοπές ρεύματος κυρίως στα δυτικά προάστια της Αττικής, αλλά και στις Σποράδες χθες, έφεραν σε συναγερμό τον ΔΕΔΔΗΕ που όλη νύχτα τα συνεργεία παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες προσπάθησαν και έλυσαν πολλές από τις βλάβες. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε να το κάνουν με την συνδρομή της πυροσβεστικής, καθώς υπήρχαν κλήσεις για πτώσεις δέντρων εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Ποιες περιοχές είχαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση

Στην Αττική τα περισσότερα προβλήματα στην διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν στα βόρεια προάστια. Οπως ενημέρωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, τα κυριότερα προβλήματα αφορούσαν τις εξής περιοχές:

  • Δροσιάς
  • Εκάλης
  • Νέας Ιωνίας
  • Ψυχικού
  • Αμαρουσίου
  • Βάρης

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην κεντρική Ελλάδα

Να τονιστεί ότι χθες το πρωί κι άλλες περιοχές της Αττικής (Ωρωπός) είχαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση λόγω της κακοκαιρίας, ενώ μεγαλύτερο ήταν το πρόβλημα στις Σποράδες όπου τα νησιά έμειναν για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα.

Στη Εύβοια υπάρχουν ακόμη επίσης ζητήματα με την ηλεκτροδότηση σε χωριά από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο (από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας) καθώς υπήρξαν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Ακόμη, τα περισσότερα προβλήματα που δημιουργήθηκαν χθες στα χωριά του Πηλίου Κατηγιώργης, Λυρή, Μουρτιάς και Κατηχώρι, στα χωριά Άγιος Δημήτριος και Γαβρίνα στο Καρπενήσι, στα χωριά της Θήβας Άγιος Βασίλειος και Καλαμάκι, σε οικισμούς της Αργιθέας στην Καρδίτσα, σε λίγα χωριά του Ανατολικού και κεντρικού Ζαγορίου, σε δύο χωριά του δήμου Πωγωνίου καθώς και στον Μεσόπυργο Άρτας, γινόταν το βράδυ προσπάθεια να επιστρέψει το ρεύμα σταδιακά.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ για την Αττική

«Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει πως σε συνέχεια των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει στο Δίκτυο η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, τις τελευταίες ώρες, έχουν προκληθεί και συνεχίζουν να προκαλούνται αρκετές ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων σε γραμμές Μέσης Τάσης σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Αναλυτικότερα, αυτή την ώρα προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται στις περιοχές της Εκάλης, Δροσιάς, Ν. Ιωνίας, Ψυχικού, Αμαρουσίου και Βάρης, καθώς το επιπλέον βάρος από τη συνεχόμενη χιονόπτωση στα κλαδιά των δέντρων προκαλεί την πτώση τους και κατ΄ επέκταση ζημιές στο Δίκτυο.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της σφοδρής κακοκαιρίας σε πλήρη ετοιμότητα και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν αμεσότερη αποκατάσταση των ζημιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Α. Μάνος, επισκέφτηκαν τα Β. Προάστια της Αττικής, στις περιοχές όπου τα συνεργεία της Εταιρίας επιχειρούσαν για την επανηλεκτροδότησή τους. Ταυτόχρονα, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών στη Εύβοια, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.