ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Κτύπησαν» νέο μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου οι Τούρκοι στην Μαύρη Θάλασσα – Αύριο οι ανακοινώσεις

«Κτύπησαν» νέο μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου οι Τούρκοι στην Μαύρη Θάλασσα – Αύριο οι ανακοινώσεις

Σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, «Η Τουρκία ανακάλυψε νέο μεγάλο κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. Τα αρχικά δεδομένα από το κοίτασμα Amasra-1, δείχνουν μια μεγάλη ποσότητα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Οι Τούρκοι ερευνητές πέρυσι βρήκαν 405 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στο Tuna-1 και τώρα πέτυχαν νέο κοίτασμα που αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη της χώρας».

Το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακάλυψη στο Amasra ωστόσο, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το υπαινίχθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υποσχόμενος να δώσει «καλά νέα» την Παρασκευή από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Οπως αναφέρει το Bloomberg: «Η Τουρκία έχει επιταχύνει την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ακτές της τα τελευταία χρόνια. Οι δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα πυροδότησαν αντιπαραθέσεις με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά δεν εμπόδισαν τις τουρκικές έρευνες. Το πεδίο Sakarya αναμένεται να προσφέρει έως και 30% του φυσικού αερίου που απαιτεί η οικονομία της Τουρκίας, ένα τεράστιο ποσοστό».

Πάντως οι προσδοκίες του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν να ξεκινήσει η παραγωγή φυσικού αερίου το 2023, είναι μάλλον δύσκολο να υλοποιηθούν.

Στην ενεργειακή αγορά, πάντως, θεωρείται ότι είναι μεγάλη επιτυχία της Τουρκίας να κτυπήσει μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου σε μία θαλάσσια περιοχή που δεν έχει καταφέρει ακόμα κανένας να εντοπίσει και να εξορύξει φυσικό αέριο.

https://twitter.com/AydinlikGazete/status/1400505719577878528


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/sputnik_TR/status/1400499649975406593

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.