ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Απόφαση-φιάσκο για «εμπάργκο» σε ρωσικό πετρέλαιο από «27»: Σταδιακά, σε κάποια χρόνια & αφορά μόνο… μεταφορές διά θαλάσσης!

Τραγικοί: Θυμίζουν αριστοκράτες στην παρακμή της φεουδαρχίας που καταστρέφουν τις ζωές των άλλων

Απόφαση-φιάσκο για «εμπάργκο» σε ρωσικό πετρέλαιο από «27»: Σταδιακά, σε κάποια χρόνια & αφορά μόνο… μεταφορές διά θαλάσσης!

Σε μια λύση-«μανδύα» για να αποφευχθεί το ολικό φιάσκο κατέληξαν οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο: Θα σταματήσουν την εισαγωγή του κατά 65%, αλλά… από το τέλος του χρόνου! Βασικά για το ολικό εμπάργκο θα χρειαστούν κάποια χρόνια, αν ποτέ υπάρξει κάτι τέτοιο.

Δίνοντας όλο το χρονικό διάστημα στη Ρωσία να επαναπροσανατολίσει τις εξαγωγές της και να βγάζει ακόμα περισσότερα χρήματα για τις ένοπλες δυνάμεις της, αφού η ενεργοβόρα Κίνα και η διψασμένη ενεργειακά Ινδία απορροφούν όλο και περισσότερο ρωσικό πετρέλαιο σε σχέση με πριν.

«Πρόκειται για περιορισμένο εμπάργκο, που εξαιρεί τους πετρελαιαγωγούς, και είναι ελάχιστα επώδυνο για τη Ρωσία, διότι το να βρεθούν νέοι πελάτες που θα εφοδιάζονται με δεξαμενόπλοια είναι πολύ εύκολο», επισήμανε ο Τομά Πελερέν-Καρλέν, του Ινστιτούτου Ζακ Ντελόρ.

Το τραγικό για τους Ευρωπαίους καταναλωτές είναι ότι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών ανήγγειλαν «συμφωνία» για το εμπάργκο το οποίο όπως θα αρχίζει να εφαρμόζεται σε… επτά μήνες, μόνο για τις δια θαλάσσης μεταφορές αλλά οι τιμές στα καύσιμα που αγοράζουν οι πολίτες έχουν εκτοξευθεί τώρα!

Ποιος θα πληρώσει τις τακτικές της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών;

Η απόφαση συνοδεύθηκε από την πομπώδη φανφάρα ότι: «Συμφωνία για την απαγόρευση εξαγωγής ρωσικού πετρελαίου στην ΕΕ. Αυτό καλύπτει αμέσως περισσότερα από τα 2/3 των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία, κόβοντας μια τεράστια πηγή χρηματοδότησης για την πολεμική της μηχανή. Μέγιστη πίεση στη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο», του Σαρλ Μισέλ!

Πόσο ανόητος και μικρόνους πρέπει να είναι κάποιος για να νομίζει ότι επειδή δεν θα αγοράζει σε επτά μήνες αυτός ρωσικό πετρέλαιο δεν θα αντικατασταθεί η αγορά των 400 εκατ. κατοίκων του, από μερικά δισεκατομμύρια πολιτών σε άλλα κράτη που θα αγοράζουν το ρωσικό πετρέλαιο;

Μάλιστα ο Σ.Μισέλ είπε ότι «αυτό το πακέτο κυρώσεων περιλαμβάνει και άλλα σκληρά μέτρα όπως την αφαίρεση από το swift της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας Sberbank, την απαγόρευση άλλων 3 ρωσικών κρατικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και επιβολή κυρώσεων σε άτομα που ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία». 

Και συγκινήθηκαν οι Ρώσοι! Οι τράπεζές τους λειτουργούν κανονικά, οι εξαγωγές τους γίνονται κανονικά και κερδίζουν 2,5 φορές περισσότερα από πριν.  

Στην απόφαση της ΕΕ εξαιρούνται οι χερσαίοι αγωγοί, κάτι που καλύπτει την Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία και Γερμανία.

Σιτάρι και λιπάσματα που θα βρει η ΕΕ, Φυσικό αέριο, που θα βρει και πόσο θα το πληρώσουν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές, όπως και το πετρέλαιο;

Βάσει της συμφωνίας των 27 θα επιτραπεί η συνέχιση των εξαγωγών πετρελαίου δια μέσου του χερσαίου αγωγού της Ρωσίας προς την ΕΕ, ενώ μόνο οι θαλάσσιες μεταφορές θα σταματήσουν μέχρι το τέλος του έτους, πλήττοντας τους Έλληνες ιδιοκτήτες τάνκερ.

Αλλά και πάλι μόλις κατά τα 2/3 θα πάψουν  να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο ορισμένα κράτη της ΕΕ,

Το [κλείσιμο του] νότιου κλάδου του αγωγού που παραδίδει πετρέλαιο στη Σλοβακία, την Ουγγαρία και την Τσεχία θα σταματήσει κάποια στιγμή σε… κάποια χρόνια!

Αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι ήδη η Τσεχία έλαβε 18μηνη εξαίρεση από την απαγόρευση για να καλύψει τη μεταπώληση πετρελαιοειδών.

Η Ουγγαρία έχει επίσης εξασφαλίσει ότι υπάρχει διάταξη έκτακτης ανάγκης για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του εφοδιασμού της σε περίπτωση διακοπής των παραδόσεων από τον αγωγό, δήλωσαν διπλωμάτες της ΕΕ.

Ο αγωγός της Ουγγαρίας θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του για πάντα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν αυτό λέγεται «εμπάργκο», τότε η λέξη έχει χάσει την έννοιά της…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.