ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έφοδος των ρουμανικών Αρχών σε σερβική εταιρεία θυγατρική της Gazprom

Η NIS Petrol δραστηριοποιείται στη Ρουμανία εδώ και αρκετά χρόνια

Έφοδος των ρουμανικών Αρχών σε σερβική εταιρεία θυγατρική της Gazprom

Έφοδο στις εγκαταστάσεις σερβικής πετρελαϊκής εταιρείας, της NIS Petrol, που ελέγχεται από τον ρωσικό κολοσσό Gazprom,  πραγματοποίησαν οι ρουμανικές Αρχές, στο πλαίσιο έρευνας για την αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία.

Οκτώ εργαζόμενοι της NIS Petrol ανακρίθηκαν τη Δευτέρα (3/10), ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Ερευνών για το Οργανωμένο Έγκλημα και την Τρομοκρατία, χωρίς να διευκρινίζει εάν οι εργαζόμενοι τέθηκαν υπό κράτηση.

Έπειτα από αυτές τις ανακρίσεις, τέσσερις εργαζόμενοι βρίσκονται πλέον υπό έρευνα. Αφέθηκαν ελεύθεροι, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Οι ίδιοι φέρονται να διαβίβασαν στη μητρική τους εταιρεία στο Βελιγράδι εμπιστευτικές εκθέσεις σχετικά με κοιτάσματα πετρελαίου, στη χώρα αυτή που είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εισαγγελείς κάνουν λόγο επίσης για «μη εξουσιοδοτημένη μεταφορά δεδομένων ηλεκτρονικών υπολογιστών».

Η επιχείρηση έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα Βουκουρέστι και στην Τιμισοάρα (δυτικά).

Σημειώνεται ότι η NIS Petrol δραστηριοποιείται στη Ρουμανία εδώ και αρκετά χρόνια και διαχειρίζεται έξι υπό παραχώρηση κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στις περιοχές Μπιχόρ και Τιμισοάρα, κοντά στα σερβικά σύνορα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εταιρεία διαθέτει επίσης 19 πρατήρια καυσίμων της Gazprom σε ρουμανικό έδαφος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.