ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Οι ΗΠΑ διακόπτουν κατά 74% την ροή φυσικού αερίου LNG προς ΕΕ λόγω της καταστροφής στο Freeport!

Μια μυστηριώδης έκρηξη «τελείωσε» το ptoject μεταφοράς του αμερικανικού φυσικού αερίου στην ΕΕ

Οι ΗΠΑ διακόπτουν κατά 74% την ροή φυσικού αερίου LNG προς ΕΕ λόγω της καταστροφής στο Freeport!

Οι αμερικανικές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ευρώπη σταματούν μέχρι τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσαν οι αρχές του Freeport, του λιμένα, όπου γίνεται η μεταφόρτωση του φυσικού αερίου από ΗΠΑ προς ΕΕ ως αποτέλεσμα της έκρηξης πριν δύο ημέρες που κατέστρεψε μεγάλο μέρος των λιμενικών εγκαταστάσεων!

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την μείωση ή και παύση ροής του ρωσικού φυσικού αερίου σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία, δημιουργεί μία κατάσταση όχι απλώς δύσκολη, αλλά τραγική για την ΕΕ.

Η φωτιά στις εγκαταστάσεις υγροποίησης και φόρτωσης στα πλοία του Freeport ήταν τέτοιες έκτασης και μυστηριωδώς συνέπεσε με το ρωσικό εμπάργκο που πλέον όλοι οι σχεδιασμοί της ΕΕ έχουν τιναχθεί στον αέρα. Από το Freeport φεύγουν το 74% των φορτίων των ΗΠΑ προς την ΕΕ.

Ήδη στις εγκαταστάσεις της Ψυττάλειας επικρατεί απόγνωση και βέβαια ο σχεδιασμός για παροχή φυσικού αερίου στην Βουλγαρία ναυαγεί.

Θα αναπλήρωναν άμεσα μέχρι και το 15% των ποσοτήτων του ρωσικού φυσικού αερίου σε περίπτωση ρωσικού εμπάργκο!

Αυτή την στιγμή περίπου σαράντα σκάφη LNG θα έπρεπε να κατευθύνονται από τις ΗΠΑ στα λιμάνια και δεν υπάρχει ούτε ένα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.