ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ενεργειακή κρίση: Μεγάλη αναμονή για τα καυσόξυλα – Από 120 ευρώ το κυβικό

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Ά.Γεωργιάδη θα γίνει σύσκεψη προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές

Ενεργειακή κρίση: Μεγάλη αναμονή για τα καυσόξυλα – Από 120 ευρώ το κυβικό

Η ενεργειακή κρίση εξαιτίας των κυρώσεων της Δύσης στη Ρωσία «χτυπάει την πόρτα» σε ολόκληρη τη Ευρώπη με το τζάκι να αποτελεί μια εναλλακτική πηγή θέρμανσης για φέτος.

Ωστόσο ο χρόνος αναμονής για τους καταναλωτές που έχουν τζάκι ώστε να προμηθευτούν καυσόξυλα για να μπορέσουν να ζεσταθούν τον φετινό χειμώνα, μπορεί να φτάσει και τις 15ημέρες.

Τα καυσόξυλα έχουν μεγάλη ζήτηση, αυξημένες τιμές και χρόνους αναμονής ειδικά στην Αττική περίπου ένα δεκαήμερο.

Από έρευνα αγοράς που πραγματοποιήθηκε σε επιχειρήσεις που διαθέτουν καυσόξυλα διαπιστώθηκε πολλές εξ’ αυτών έχουν εξαντλήσει τα αποθέματά τους στα καλά ξύλα και διαθέτουν μόνο ξύλα από πεύκο και παραπέμπουν σε νέες παραλαβές από τις αρχές Οκτωβρίου.

Η ψαλίδα στις τιμές είναι μεγάλη και ξεκινάει από 120 ευρώ το κυβικό φτάνοντας μέχρι τα 160 ευρώ με επιπλέον χρεώσεις ανάλογα το που θα μεταφερθούν, αν θα στοιβαχθούν ή αν θα παραδοθούν σε τσουβάλια.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης θα γίνει σύσκεψη στο υπουργείο προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές.

«Έχει ανέβει πάρα πολύ η τιμή στα καυσόξυλα και στο πέλετ. Όσο οι χώρες της Ευρώπης προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για τη θέρμανση φέτος το χειμώνα, τόσο το ξύλο ανεβαίνει. Και επειδή δεν υφίσταται πλέον η αγορά της Ουκρανίας και της Ρωσίας από όπου υπήρχε μεγάλη εισαγωγή ξυλείας και πέλετ, αυτό πιέζει τις τιμές ακόμα παραπάνω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα προχωρήσουμε άμεσα σε παρέμβαση στην τιμή και του καυσόξυλου και του πέλετ. Δεν θα επιτρέψουμε λόγω της αυξήσεως του φυσικού αερίου να γίνει αισχροκέρδεια στην ξυλεία», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ο κ. Γεωργιάδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.