ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ενεργειακή κρίση: Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές στη Γερμανία

Διαμαρτύρονται για τις αυξημένες τιμές της ενέργειας

Ενεργειακή κρίση: Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές στη Γερμανία

Διαδηλώσεις σημειώθηκαν σήμερα σε 6 πόλεις της Γερμανίας, με τους πολίτες να απαιτούν μία πιο δίκαιη διανομή των κυβερνητικών επιδοτήσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας που είναι συνέπεια των αντιρωσικών δυτικών κυρώσεων, και την αύξηση του κόστους ζωής.

Συγκεκριμένα, στο Βερολίνο, στο Ντίσελντορφ, στο Ανόβερο, στην Στουτγάρδη, στην Δρέσδη και στην Φρανκφούρτη, οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό, φώναζαν συνθήματα για την ανάγκη μείωσης του πληθωρισμού, τον τερματισμό της λειτουργίας των πυρηνικών ενεργειακών μονάδων, αλλά και τη διάθεση περισσότερων ενεργειακών επιδομάτων στους φτωχούς.

Σύμφωνα με την Greenpeace, που ήταν ένας από τους διοργανωτές των διαδηλώσεων, περίπου 24.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτές, με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι περίπου 1.800 διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν στο Βερολίνο.

«Θέλουμε να δείξουμε ότι χρειαζόμαστε άμεσα οικονομική βοήθεια για τους πολίτες, αλλά και τη χορήγησή της με κοινωνικά κριτήρια. Η κυβέρνηση κάνει πολλά, αλλά διανέμει τα χρήματα σαν να χρησιμοποιεί ένα ποτιστήρι. Οι άνθρωποι με τα χαμηλότερα εισοδήματα χρειάζονται μεγαλύτερη υποστήριξη από τους πλούσιους», δήλωσε η Αντρέα Κότσις αντιπρόεδρος της ένωσης ver.di που συμμετείχε στη διοργάνωση των διαδηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, το κοινοβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε το κυβερνητικό πακέτο διάσωσης των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο έχει ως στόχο την προστασία των εταιριών και των νοικοκυριών, από τις επιπτώσεις των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.