Ενσωμάτωση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στο ενεργειακό σύστημα της Ρωσίας

Η Zaporozhye NPP Operating Organisation JSC έλαβε το δικαίωμα λειτουργίας της εγκατάστασης

Ενσωμάτωση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στο ενεργειακό σύστημα της Ρωσίας

Στην ενσωμάτωση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στο ρωσικό ενεργειακό σύστημα προχωρά η Ρωσία, μετά την ένωση των ρωσόφωνων περιοχών της Ουκρανίας με τη χώρα.

Εμπειρογνώμονες του κλάδου, αναφερόμενοι στη μεταφορά της εγκατάστασης στον έλεγχο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σημείωσαν ότι η ενσωμάτωση του πυρηνικού σταθμού στο ρωσικό ενεργειακό σύστημα μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή και μήνες.

Οι ίδιοι ανέφεραν ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένης της ασταθούς κατάστασης γύρω από το σταθμό.

Η ενσωμάτωση της περιοχής στη Ρωσική Ομοσπονδία έθεσε το ερώτημα του ποιος θα χειριστεί το σταθμό, με την Zaporozhye NPP Operating Organisation JSC να είναι η εταιρεία που έλαβε το δικαίωμα λειτουργίας της εγκατάστασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στο άμεσο μέλλον όλοι οι εργαζόμενοι του NPP θα απασχοληθούν στο δυναμικό του νέου οργανισμού λειτουργίας με διατήρηση των μισθών και των κοινωνικών εγγυήσεων. Παράλληλα, θα αξιολογηθεί η κατάσταση του εργοστασίου και θα αποκατασταθεί η κατεστραμμένη υποδομή, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία λειτουργίας πυρηνικών μονάδων στη Ρωσία», ανέφερε ο Όλεγκ Ρομανένκο, επικεφαλής της εταιρείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.