ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έρχονται αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα: Ο Θ.Σκυλακάκης ανέλαβε το υπουργείο και ανακοίνωσε το τέλος των επιδοτήσεων

«Δεν θα απαιτηθεί νέα δημοσιονομική στήριξη στον τομέα της ενέργειας» είπε ο υπουργός

Έρχονται αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα: Ο Θ.Σκυλακάκης ανέλαβε το υπουργείο και ανακοίνωσε το τέλος των επιδοτήσεων

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης παρέλαβε σήμερα το υπουργείο Ενέργειας και έριξε με το «καλημέρα» τη «βόμβα», καθώς αποκάλυψε ότι οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος τελειώνουν, κάτι που σημαίνει ότι έρχονται νέες αυξήσεις. 

Στις ανακοινώσεις που έκανε ο νέος υπουργός Ενέργειας, Θ.Σκυλακάκης, κατά την διάρκεια της παράδοσης-παραλαβής εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης για τέλος των επιδοτήσεων τονίζοντας ότι εύχεται «πως δεν θα απαιτηθεί νέα δημοσιονομική στήριξη στον τομέα της ενέργειας».

Ο ίδιος δεν έκανε καμία αναφορά για τα τιμολόγια του Ιουλίου, μια περίοδο όπου ο καύσωνας θα επιφέρει μεγάλη κατανάλωση ρεύματος. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι ονομαστικές τιμές από τους προμηθευτές ενέργειας, με την κυβέρνηση να μην εμφανίζεται πρόθυμη να λάβει μέτρα.

Οι στόχοι και οι προτεραιότητες που παρουσίασε

Ο Σκυλακάκης περιέγραψε τις προτεραιότητες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κλιματική κρίση η οποία, όπως είπε, βρίσκεται στην πρώτη της φάση και τις επόμενες δεκαετίες θα χειροτερέψει, και την ανάγκη «να ανταποκριθούμε στις πολλαπλές υποχρεώσεις της χώρας στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος» αλλά και να «προχωρήσει η πράσινη μετάβαση σε ασταθές και μεταβαλλόμενο ενεργειακό περιβάλλον».

«Δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια αδράνειας. Έχουμε αυστηρούς στόχους σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, όπου υπάρχουν αυστηρά ορόσημα και χρονοδιαγράμματα τα οποία θα επιμείνω να τηρήσουμε με μεγάλη πιστότητα», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσίασε τους στόχους της πολιτικής του υπουργείου, στους οποίους, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή στο 80%, η ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κατοικιών, η υλοποίηση των προγραμμάτων για εξοικονόμηση ενέργειας και ηλεκτροκίνηση, η προώθηση της έρευνας για κοιτάσματα φυσικού αερίου, οι διεθνείς ενεργειακές διασυνδέσεις, η ολοκλήρωση των υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων, η δασοπροστασία, ο νέος τρόπος λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.