Προλαβαίνουμε να βγάλουμε πετρέλαιο;

G7: «Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συντονισμό με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας»

Ο ΔΟΕ προτείνει μια χωρίς προηγούμενο προσφυγή στα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου για να συγκρατηθεί η άνοδος των τιμών

G7: «Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συντονισμό με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας»

Οι υπουργοί Ενέργειας της Ομάδας των Επτά (G7) μετά τη χθεσινή τους (10/3) συνεδρίαση ανακοίνωσαν ότι είναι «έτοιμοι» να λάβουν «όλα τα απαραίτητα μέτρα» σε συντονισμό με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.

Ο ΔΟΕ προτείνει μια χωρίς προηγούμενο προσφυγή στα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου για να συγκρατηθεί η άνοδος των τιμών.

«Υποστηρίζουμε κατ’ αρχήν την εφαρμογή δραστικών μέτρων για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, περιλαμβανομένης της προσφυγής στα στρατηγικά αποθέματα», δήλωσαν οι υπουργοί Ενέργειας της G7 σε κοινή ανακοίνωσή τους που δόθηκε σήμερα (11/3) στη δημοσιότητα.

Στο μεταξύ, ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Ρολάν Λεσκίρ δήλωσε σήμερα ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της G7, οι οποίοι θα συνεδριάσουν αύριο στο Παρίσι κατόπιν αιτήματος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με θέμα τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, «θα ασχοληθούν αναμφίβολα» με «το ζήτημα των στρατηγικών αποθεμάτων» πετρελαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.