ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανία: Το Βερολίνο ετοιμάζεται για εθνικοποίηση της Rosneft Germany

Συμπεριλαμβανομένου του 54,17% του μεριδίου της στο διυλιστήριο Schwedt του Βερολίνου

Γερμανία: Το Βερολίνο ετοιμάζεται για εθνικοποίηση της Rosneft Germany

Η κυβέρνηση της Γερμανίας προετοιμάζεται για εθνικοποίηση των γερμανικών δραστηριοτήτων της Rosneft (Ρωσία), συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής της στο διυλιστήριο Schwedt, δήλωσαν σήμερα δύο κυβερνητικές πηγές.

Το υπουργείο Οικονομίας κάνει τις προετοιμασίες και ο ρωσικός όμιλος Rosneft συμμετείχε επίσημα σε ακρόαση για το θέμα τη Δευτέρα, αναφέρει δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, προσθέτοντας ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα προχωρήσει η κίνηση.

Η ακρόαση είναι ένα βήμα στη διαδικασία προς την απαλλοτρίωση και αποτελεί μέρος της επίσημης διαδικασίας που θέλει να τηρήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ανέφερε η Handelsblatt.

Το Βερολίνο έθεσε τα γερμανικά περιουσιακά στοιχεία της Rosneft, συμπεριλαμβανομένου του 54,17% του μεριδίου της στο διυλιστήριο Schwedt του Βερολίνου, υπό επιτροπεία από τον Σεπτέμβριο του 2022 στον απόηχο της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Έκτοτε, έχει παρατείνει την επιτροπεία δύο φορές, πιο πρόσφατα τον Σεπτέμβριο του 2023. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει νέα απόφαση τον Μάρτιο, οπότε και λήγει η τρέχουσα επιτροπεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας, το οποίο εποπτεύει την επιτροπεία μέσω της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής δικτύων, δεν είχε κανένα άμεσο σχόλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.