Η Ρωσία ετοιμάζει δική της έρευνα για το σαμποτάζ στους Nord Stream μετά τον «περίεργο» αποκλεισμό από τη Δύση

Η Σουηδία έχει απορρίψει εκκλήσεις από το Κρεμλίνο για να συμμετάσχει η Ρωσία στην έρευνα

Η Ρωσία ετοιμάζει δική της έρευνα για το σαμποτάζ στους Nord Stream μετά τον «περίεργο» αποκλεισμό από τη Δύση

Δική της έρευνα αναφορικά με τη δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική αναμένεται να ξεκινήσει η Ρωσία, σε συνέχεια της απόφασης της Δύσης να την κρατήσει μακριά από τη δική της σχετική έρευνα.

Συγκεκριμένα, η ρωσική πρεσβεία στη Δανία ανακοίνωσε σήμερα στην ιστοσελίδα της ότι η Ρωσία θα διεξάγει δική της έρευνα αναφορικά με το σαμποτάζ στους αγωγούς, καθώς η Δανία δε θέλει να εμπλακεί η Μόσχα στη δική της έρευνα.

Παράλληλα, η ρωσική πρεσβεία τόνισε ότι η άρνηση της Δανίας να επιτρέψει στη Ρωσία να μετάσχει στην έρευνα υπονομεύει την αξιοπιστία οποιωνδήποτε μελλοντικών πορισμάτων.

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στη σουηδική κυβέρνηση ζητώντας να έχουν ρόλο οι ρωσικές Αρχές στην έρευνα που αφορά τις εκρήξεις που κατέστρεψαν τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, όπως ανακοίνωσε σήμερα το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι η Σουηδία έχει απορρίψει προηγούμενες εκκλήσεις από το Κρεμλίνο για να συμμετάσχει η Ρωσία στην έρευνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Μόσχα θα επιμείνει σε μια «ολοκληρωμένη, ανοικτή έρευνα» που θα συμπεριλαμβάνει Ρώσους αξιωματούχους και την Gazprom.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.