Η Ρωσία προτείνει στον «ΟΠΕΚ+» μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα!

Όλα θα κριθούν στις 5 Οκτωβρίου

Η Ρωσία προτείνει στον «ΟΠΕΚ+» μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα!

Η Ρωσία θα προτείνει στον «ΟΠΕΚ+» την μείωση της παραγωγής πετρελαίου περίπου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως στην επόμενη συνάντησή του τον Οκτώβριο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου και η Μόσχα θα προτείνει την μείωση της παραγωγής για να αντισταθμιστεί η πτώση των τιμών πετρελαίου.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία γεωπολιτική κίνηση με την οποία η Ρωσία θα στριμώξει περαιτέρω την Δύση.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει από τη Σαουδική Αραβία να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου και το Ριάντ αρνήθηκε. Συνεπώς δεν είναι διόλου απίθανο να συμπλεύσει τώρα με την ρωσική πρόταση.

Ο «ΟΠΕΚ+», ο οποίος περιλαμβάνει τις χώρες του ΟΠΕΚ και την Ρωσία, αρνήθηκε να αυξήσει την παραγωγή για να μειώσει τις τιμές του πετρελαίου για να βοηθήσει τις δυτικές οικονομίες.

Η Μόσχα αν πετύχει την μείωση της παραγωγής πετρελαίου εν όψει χειμώνα θα βάλει την ΕΕ σε πάρα πολύ δύσκολη θέση καθώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έλπιζαν ότι θα ζεστάνουν τους πολίτες τους με βάση το πετρέλαιο και όχι το φυσικό αέριο όπως άλλες χρονιές. Με άλλα λόγια το πετρέλαιο ήταν η μόνη διέξοδος για τους Ευρωπαίους για έναν σχετικά βιώσιμο χειμώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στην Ελλάδα η κυβέρνηση ζητάει από τους πολίτες να μετατρέψουν τους καυστήρες φυσικού αερίου που με κόπο και χρήματα είχαν αποκτήσει σε καυστήρες πετρελαίου, με το σκεπτικό ότι το πετρέλαιο είναι φθηνότερο πλέον από το φυσικό αέριο.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν απότομα αυτόν τον μήνα λόγω των φόβων για την παγκόσμια οικονομία και του ράλι για το αμερικανικό δολάριο μετά την απόφαση της FED να αυξήσει τα επιτόκια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχαμέντ μπιν Σαλμάν συνομίλησαν την περασμένη εβδομάδα και επαίνεσαν τις προσπάθειες που γίνονται εντός του πλαισίου του «ΟΠΕΚ+», επιβεβαιώνοντας την πρόθεση τους να τιμήσουν τις υπάρχουσες συμφωνίες, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.