ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κολομβία: Η Ecopetrol ανακοινώνει ότι βομβιστική ενέργεια προκάλεσε ζημιά σε εξοπλισμό πετρελαιοπηγής της

Η πετρελαιοπηγή La Cira Infantas έχει γίνει στόχος 12 επιθέσεων από το 2021

Κολομβία: Η Ecopetrol ανακοινώνει ότι βομβιστική ενέργεια προκάλεσε ζημιά σε εξοπλισμό πετρελαιοπηγής της

Η Ecopetrol, η μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα του πετρελαίου στην Κολομβία, το μεγαλύτερο μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της οποίας ανήκει στο δημόσιο, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι σύστημα έγχυσης νερού σε πετρελαιοπηγή της έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης και υπέστη ζημιά.

Η επίθεση έγινε στην πετρελαιοπηγή La Cira Infantas, κοντά στην πόλη Μπαρανκαβερμέχα, στην επαρχία Σανταντέρ.

«Η τρομοκρατική ενέργεια προκάλεσε ζημιά σε σύστημα έγχυσης νερού», συνόψισε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Μέλη του στρατού και της αστυνομίας βρίσκονται στην (…) περιοχή και διενεργούν ελέγχους. Αφού ολοκληρωθούν τα καθήκοντα των δυνάμεων ασφαλείας, θα αρχίσουν εργασίες επισκευής», πρόσθεσε.

Η πετρελαιοπηγή La Cira Infantas έχει γίνει στόχος 12 επιθέσεων από το 2021, σύμφωνα με την Ecopetrol. Από αυτήν εξορύσσονται περίπου 28.000 βαρέλια αργού την ημέρα, σημείωσε εκπρόσωπός της, ο οποίος διευκρίνισε ότι η παραγωγή δεν σταμάτησε, παρά την επίθεση.

Η πετρελαιοπηγή ανήκει στην Ecopetrol κατά το 52% και το υπόλοιπο 48% ανήκει στην SierraCol Energy.

Η Ecopetrol απέφυγε να επιρρίψει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση σε κάποια συγκεκριμένη οργάνωση.

Οι πετρελαϊκές και ενεργειακές υποδομές έχουν μπει επανειλημμένα στο στόχαστρο οργανώσεων ανταρτών, ιδίως του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN, γκεβαριστές), ο οποίος το τρέχον διάστημα διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση του σοσιαλδημοκράτη προέδρου Γουστάβο Πέτρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.