ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κρεμλίνο: «Οι μέτοχοι θα αποφασίσουν αν θα κλείσουν οι αγωγοί Nord Stream»

«Δεν θα εκδώσουμε οποιεσδήποτε συστάσεις στην Gazprom αναφορικά με το μέλλον των υποθαλάσσιων αγωγών»

Κρεμλίνο: «Οι μέτοχοι θα αποφασίσουν αν θα κλείσουν οι αγωγοί Nord Stream»

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως οι μέτοχοι θα αποφασίσουν αν οι αγωγοί αερίου Nord Stream που υπέστησαν ζημιές από εκρήξεις που οφείλονταν σε δολιοφθορά πέρυσι θα πρέπει να κλείσουν.

Πηγές με γνώση των σχεδίων δήλωσαν στο Reuters την περασμένη εβδομάδα πως οι αγωγοί Nord Stream 1 και Nord Stream 2, πρόκειται να σφραγιστούν και να κλείσουν καθώς δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για επιδιόρθωση ή επανεκκίνησή τους.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πληροφορίες αυτές στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε: “Βέβαια, αυτή είναι μια απόφαση που θα πρέπει να ληφθεί συλλογικά από όλους τους μετόχους”.

Ο εκπρόσωπος είπε ακόμη πως το Κρεμλίνο δεν θα εκδώσει οποιεσδήποτε συστάσεις στην Gazprom αναφορικά με το μέλλον των υποθαλάσσιων αγωγών.

Εκτός από την Gazprom, μέτοχοι στη Nord Stream AG, τη διαχειρίστρια εταιρεία του Nord Stream 1 με έδρα την Ελβετία, είναι οι Engie, Gasunie, Wintershall DEA και E.ON.

Οι Nord Stream 1 και Nord Stream 2, που αποτελούνται έκαστος από δύο αγωγούς, κατασκευάστηκαν από την Gazprom για να διοχετεύουν 110 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου ετησίως στη Γερμανία κάτω από τη Βαλτική θάλασσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.