ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Πετρέλαιο: Οι ουκρανικές επιθέσεις στα ρωσικά διυληστήρια εκτοξεύουν την τιμή του

Ο ΟΠΕΚ διατήρησε αμετάβλητη την παραγωγή του

Πετρέλαιο: Οι ουκρανικές επιθέσεις στα ρωσικά διυληστήρια εκτοξεύουν την τιμή του

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πλησιάσει και πάλι τα 90 δολάρια, καθώς οι επενδυτές αναλύουν τους κινδύνους στην προσφορά που προκύπτουν από τις επιθέσεις της Ουκρανίας στα ρωσικά διυλιστήρια και την πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, ενώ οι υπουργοί του ΟΠΕΚ+ δεν έχουν κάνει αλλαγές στις υφιστάμενες περικοπές παραγωγής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, οι υπουργοί του ΟΠΕΚ+ κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση δεν προχώρησαν σε αλλαγές στις τρέχουσες ποσοστώσεις τους με το καρτέλ να διατηρεί τις περικοπές , αφού η ομάδα αποφάσισε ήδη να παρατείνει τις τρέχουσες περικοπές παραγωγής μέχρι τον Ιούνιο.

Το νέο ράλι ξεκίνησε την Τρίτη μετά από έναν νέο γύρο επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας σε ρωσικά διυλιστήρια. Οι επενδυτές ανησυχούν επίσης ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να επεκταθεί, αφού το Ιράν δεσμεύτηκε να εκδικηθεί το Ισραήλ για μια επίθεση τη Δευτέρα που σκότωσε υψηλόβαθμο στρατιωτικό προσωπικό.

Μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή που περιλαμβάνει περισσότερα πετρελαιοπαραγωγά έθνη θα μπορούσε να προκαλέσει διακοπές στον εφοδιασμό. Το Ιράν, το οποίο παρέχει υποστήριξη στην πολιτοφυλακή της Χαμάς που πολεμά το Ισραήλ στη Γάζα, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός στον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ).

«Η αύξηση των εχθροπραξιών και στα δύο hotspot ώθησε την τιμή των δύο συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδά τους φέτος», δήλωσε ο αναλυτής της PVM, Tamas Varga.

Ανεβαίνει ο πήχης

Η Bank of America Global Research αύξησε τις προβλέψεις της για το Brent και το WTI για το 2024 στα 86 και 81 δολάρια το βαρέλι αντίστοιχα, ανέφερε σε σημείωμά της την Τετάρτη, επικαλούμενη την ενίσχυση της ζήτησης και την κλιμάκωση των πολιτικών εντάσεων.

«Η γεωπολιτική αναταραχή ενίσχυσε επίσης τη ζήτηση πετρελαίου μέσω μακρύτερων εμπορικών οδών και επηρέασε την προσφορά μειώνοντας την ικανότητα διύλισης μέσω επιθέσεων στη ρωσική ενεργειακή υποδομή» ανέφερε η τράπεζα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλού την Τετάρτη, ο ισχυρότερος σεισμός της Ταϊβάν εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια προκάλεσε για λίγο τη Formosa Petrochemical να σταματήσει τις εργασίες στο διυλιστήριο Mailiao ως προληπτικό μέτρο, αλλά οι εργασίες ξεκίνησαν από τότε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.