Ρωσία: Η Rosneft υπέγραψε συμβόλαιο με ινδική εταιρεία – Θα αυξήσει σημαντικά τις παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου

Οι εξαγωγές πετρελαίου στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 22 φορές το 2022

Ρωσία: Η Rosneft υπέγραψε συμβόλαιο με ινδική εταιρεία – Θα αυξήσει σημαντικά τις παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου

Ο πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με ινδική εταιρία προκειμένου να αυξήσει σημαντικά τις παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου, καθώς η Μόσχα, στο στόχαστρο δυτικού εμπάργκο, επιδιώκει αναπροσανατολισμό των πωλήσεων στην Ασία.

Στη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ινδία του επικεφαλής της, Ίγκορ Σέτσιν, η Rosneft και η Indian Oil Company υπέγραψαν συμφωνία η οποία προβλέπει σημαντική αύξηση του εφοδιασμού σε πετρέλαιο και διαφοροποίηση ποσοτήτων προς την Ινδία, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η ρωσική κρατική εταιρία.

Η Rosneft δεν διευκρίνισε το ύψος του συμβολαίου ούτε τις ποσότητες που αποφασίστηκαν στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας.

Ρωσία: Οι εξαγωγές πετρελαίου στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 22 φορές το 2022

Η ανακοίνωση γίνεται την επομένη της ανακοίνωσης από τη Ρωσία ότι οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 22 φορές το 2022.

Στο στόχαστρο βαριών δυτικών οικονομικών κυρώσεων και εμπάργκο στους υδρογονάνθρακές της λόγω της επέμβασης της στην Ουκρανία, η Ρωσία προσπαθεί να ανακατευθύνει τις εξαγωγές πετρελαίου και αερίου της σε άλλες χώρες, κυρίως στην Ασία.

Η Ινδία και η Κίνα, χώρες με μεγάλη κατανάλωση ενέργειας, είναι στην πρώτη γραμμή των χωρών στις οποίες υπολογίζει η Μόσχα προκειμένου να αντισταθμίσει τα συμβόλαια που έχασε στην Ευρώπη.

Rosneft και ινδικές επιχειρήσεις συνεργάζονται για πολλά σημαντικά σχέδια της Ρωσίας

Μπορεί αυτές να επέτρεψαν στη Μόσχα να αναπληρώσει εν μέρει τις αγορές που έχασε στην Ευρώπη, όμως η εξάρτησή της από χώρες με ιδιαίτερο βάρος στην Ασία επέτρεψε στην Κίνα και την Ινδία να διαπραγματευθούν μειωμένες τιμές.

«Τα μέρη συζήτησαν επίσης (…) τις πιθανότητες να πραγματοποιηθούν πληρωμές σε εθνικά νομίσματα», διευκρίνισε από την πλευρά της η Rosneft σε μια ανακοίνωση, καθώς η Ρωσία προσπαθεί να ‘αποδολαριοποιήσει’ την οικονομία της ώστε να εξαρτάται λιγότερο από την Ουάσινγκτον.

Οι ινδικές επιχειρήσεις είναι εταίροι της Rosneft σε πολλά σημαντικά σχέδια στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων η εκμετάλλευση του τεράστιου πεδίου πετρελαίου και αερίου Vankor (κατέχουν το 49,9% των μετοχών της θυγατρικής της, Vankoneft).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου της Ινδίας, που παρατίθενται στην ανακοίνωση, η Ρωσία έγινε το περασμένο έτος για πρώτη φορά στην Ιστορία ένας από τους πέντε κύριους εμπορικούς εταίρους της Ινδίας, με τον όγκο των ανταλλαγών των δύο χωρών να ανέρχεται στα 38,4 δισεκ. δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.