ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σε απόγνωση οι Έλληνες με τις τιμές του φ.α. χωρίς να έχουν αναμμένα καλοριφέρ – Καταγγελίες για υπέρογκες χρεώσεις

Στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλουν πως οι πάροχοι χρεώνουν... «ότι θέλουν»

Σε απόγνωση οι Έλληνες με τις τιμές του φ.α. χωρίς να έχουν αναμμένα καλοριφέρ – Καταγγελίες για υπέρογκες χρεώσεις

Από νωρίς έχουν ξεκινήσει τα «όργανα» με τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου να έρχονται από τώρα «φουσκωμένοι» όπου τα καλοριφέρ είναι ακόμα κλειστά.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν το τελευταίο διάστημα ότι οι εταιρίες ενέργειας χρεώνουν ό,τι θέλουν ή ό,τι τους χρειάζεται, προκειμένου να εξασφαλίζουν παράνομα και παράλογα κέρδη.

Σύμφωνα με καταγγελίες, καταναλωτές στη συμπρωτεύουσα καλούνται να πληρώσουν υπέρογκες χρεώσεις για χρήση φυσικού αερίου που δεν έγινε ποτέ στους έναντι λογαριασμούς της περιόδου Μαΐου – Σεπτεμβρίου 2022.

Συγκεκριμένα, λογαριασμοί φυσικού αερίου για την περίοδο Μαΐου – Σεπτεμβρίου 2022 εμφανίζουν εκτιμήσεις κατανάλωσης της τάξης των 90 κυβικών για τη συγκεκριμένη περίοδο, όταν οι λέβητες φυσικού αερίου είναι κλειστοί και οι αντίστοιχοι μετρητές δεν δείχνουν κατανάλωση μεγαλύτερη από 5 έως 8 κυβικά.

Όπως επισημαίνουν σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον ΥΠΕΝ Κώστα Σκρέκα 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από στοιχεία των λογαριασμών φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη προκύπτει ότι σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις και εξαγγελίες της κυβέρνησης η τιμή χρέωσης των καταναλωτών φυσικού αερίου ήταν:

Σεπτέμβριος 2020: 0,0121 ευρώ ανά θερμική κιλοβατώρα
Σεπτέμβριος 2021: 0,0512 (αύξηση ως προς το 2020 326% πολύ πριν από τον πόλεμο της Ουκρανίας)
Ιανουάριος 2022: 0,1304 (αύξηση ως προς το 2020 977% πριν από τον πόλεμο της Ουκρανίας)
Σεπτέμβριος 2022: 0,2409 (αύξηση ως προς το 2020 1.891%, 20πλασιασμός των τιμών και χωρίς επιδότηση)

Αυτό ενώ την ίδια περίοδο (για το 2021) η δημόσια ΔΕΠΑ Εμπορίας Φυσικού Αερίου, με διοίκηση που έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει παρουσιάσει δεκαπλασιασμό των κερδών προ φόρων σε σχέση με το 2020.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν σε ποιες ενέργειες θα προβεί το ΥΠΕΝ για να προστατευτούν οι καταναλωτές από τις αδιαφανείς και συνεπαγόμενες πρόσθετες επιβαρύνσεις, καθώς και εάν θα διακοπεί η παροχή αερίου στους καταναλωτές που έχουν παραλάβει αυτές τις άδικες και εξωφρενικές χρεώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.