ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Στα «ύψη» ξανά το πετρέλαιο – Άνοδος πάνω από 6%

Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε νωρίτερα ότι υπάρχει κίνδυνος να μειωθούν οι παραδόσεις

Στα «ύψη» ξανά το πετρέλαιο – Άνοδος πάνω από 6%

Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας και του αμερικανικού αργού (WTI) καταγράφει άλμα άνω του 6% σήμερα, γεγονός που οι αναλυτές αποδίδουν στην ένταση στη Μέση Ανατολή και στην κατάσταση στην Ουκρανία.

Στις 16.25 (ώρα Ελλάδας) η τιμή του Μπρεντ παράδοσης Μαΐου κατέγραφε αύξηση 6,41% και έφτανε τα 114,85 δολάρια το βαρέλι.

Την ίδια ώρα το WTI παράδοσης Απριλίου είχε φτάσει τα 111,03 δολάρια το βαρέλι, με αύξηση 6,05%. Από τις αρχές του έτους η αύξηση της τιμής του πετρελαίου φτάνει το 47%.

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού στον κόσμο, προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ότι υπάρχει κίνδυνος να μειωθούν οι παραδόσεις, λόγω των επιθέσεων που διαπράττουν οι Χούθι της Υεμένης στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της. Την Κυριακή το Ριάντ έκανε λόγο για «προσωρινή μείωση» της παραγωγής πετρελαίου σε μια από τις εγκαταστάσεις του κολοσσού Aramco, εξαιτίας μιας επίθεσης των Χούθι.

Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και με πυραύλους, εναντίον στόχων στη Σαουδική Αραβία, τη χώρα που έχει τεθεί επικεφαλής του στρατιωτικού συνασπισμού ο οποίος στηρίζει την κυβέρνηση της Υεμένης.

«Η Σαουδική Αραβία δεν θα φέρει την ευθύνη για οποιαδήποτε έλλειψη στον εφοδιασμό των παγκόσμιων αγορών λόγω των επιθέσεων στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της», ανέφερε ο υπουργείο Εξωτερικών σε μια ανακοίνωσή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η χθεσινή επίθεση των Χούθι (είναι άλλη μια λυπηρή υπενθύμιση της αβεβαιότητας που επικρατεί επί του παρόντος στις διεθνείς πετρελαϊκές αγορές», σχολίασε ο Μάικλ Χιούσον, αναλυτής στην CMC Markets.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.